Esqui alpi

Páginas: 5 (1115 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2011
Característiques de la indumentària i el material en les modalitats:
MATERIALS ESQUI ALPÍ:
Botes: Han de ser còmodes i ajustar-se al peu. Les hi ha fins i tot tèrmiques, que amb una bateria escalfen una petita resistència.
Esquís: Actualment gairebé tots són "*carving" que tenen cua i espàtula més amples que el centre i permeten major movilitat i Bastons.
MATERIALS SNOW:
Equip bàsic:Taula,botes i fixacions, que pots llogar en les estacions. La roba de *snow té un estil propi: pantalons més amples i caçadores informals. Veuràs estampats militars.Les ulleres de sol i els guants són obligatoris.

VESTUARI
Mitjons: Han de mantenir la calor i ser transpirables
Pantalons: Han de ser impermeables i també *transpirar. Depenent del fred que faci es pot portar sota una primera capa queha de donar calor i transpirar.
Primera capa: Samarreta de màniga curta o llarga. Està en contacte amb la pell, per la qual cosa la seva missió és transpirar i donar confort.
Segona capa: Ha de donar calor i permetre la transpirabilidad (jerseis o forros polars)
Tercera capa: Ha de ser impermeable però transpirar. (anoracs)
Guants: Important que transpiren i siguin impermeables.
Ulleres:Ventisqueras o amb muntura tradicional. Els cristalls dependran del clima. Des de foscos per a dies de sol a incolors (SOLAMENT DE NIT) passant per grocs per a dies ennuvolats.
Capell: Important, ja que pel cap és per on més calor es perd.
Braga: Opcional, però molt recomanable
Crema solar i protector labial.

Explicació de la tècnica d’esquí alpi / Snow:
Esqui alpi:
Acció de gir
Permetcanviar en primera instància l'adreça dels esquís, orientant-los cap a l'adreça desitjada. Aquesta acció s'aconsegueix a través del moviment de l'eix genoll-peu.

Angulació
Moviment que causa la presa de cants dels esquís en la neu. S'aconsegueix quan es desplaça el centre de gravetat cap amunt o cap a l'interior de la corba. Existeixen diferents tipus de angulación

Extensió
Quan l'esquiadorpassa d'una posició flexionada a una alçada, genera una elevació del centre de gravetat. És un moviment vertical, que quan s'aconsegueix l'aplicació correcta de la tècnica, resultarà una adreça cap a la part superior anterior interna de la corba, és a dir una extensió-*angulación.

Flexió
És el moviment que permet el pas de l'actitud alçada bàsica a una posició recollida, baixant així el centrede gravetat. De la mateixa manera que en l'extensió, en el primer moment domina l'adreça vertical i després es converteix en flexió *angulación i finalment en *angulación-flexió.

Iniciació del Viratge
Rep aquest nom el *conunto de moviment d'acció giratòria dels peus i de *angulación-extensió que permeten col•locar els esquís en funció de la trajectòria triada.

Interior-Exterior
Aqueststermes indiquen l'orientació del cos respecte de l'arc de corba.

Muntanya-Valle
Aquests termes indiquen l'orientació *delcuerpoo en el transcurs de les diagonals.

Paral•lelisme
Refereix a la tècnica de mantenir els esquís paral•lels, aquests és equidistants. Això ha d'aconseguir-se de manera natural perquè una excessiva separació o proximitat genera ajustos funcionals inadequats.Posició bàsica
És la posició del cos en *equibrio estàtic sobre els esquís. Suposa una posició *corpral *semierguida adaptada a la demanda d'equilibri requerida pel sistema esquí-fixacions-botes. En la diagonal, després de la *angulación es requereix un ajust d'aquesta posició bàsica.

Presa de cants
És l'angle entre l'eix transversal de l'esquí i el pendent. Permet la variació d'adreça delmoviment de l'esquí i permet que la força centrípeta actuï per efectuar l'arc de la corba.

Tenir una bona condició física es imprescindible per fer esqui alpi / Snow. Perquè?
Per al descens en el esqui alpí es necessita una preparacio bastant bona de les condicions fisicas i especialment la força. Per mantenir aquesta postura durant el descens són necessàries moltes hores d'entrenament i una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esqui
  • Esqui
  • esqui
  • Esqui
  • esqui
  • esquí
  • Esqui alpino
  • esqui acuatico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS