Estereotips

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2011
Els estereotips no només impliquen prejudicis y discriminació.
EL concepte d’estereotip sorgeix al 1922 per Walter Lippman.. Anomenem estereotipa a la persona que crea els estereotips.
Té duesfuncions principals:
• Sistema de defensa: L’usem per a justificar la nostra conducta. (El toreig és per a molts una activitat que atenta contra els drets més bàsics, però per a altres és un autènticart. Si una altra cultura recrimina a una altra per a a quest tipus de pràctiques, pot aludir que és lo normal.)
• Sistema cognitiu. És una forma ‘d’economitzar’ els nostres esforços mentals. No somcapaços de tenir en ment els detalls de totes les personalitats que ens envolten.
Estem categoritzant la societat, perquè ens ajuden a simplificar el medi.
No obstant, hi ha una tendència a lageneralització negativa a través de la correlació il•lusòria (percebre una relació on és insignificant o ni existeix). Els estereotips negatius són conseqüència d’una associació entre el ser membre d’unacomunitat determinada y la relació de la conducta socialment dolenta.
Per exemple, en una notícia, ens fixem en parts diferents d’aquesta si diuen: ‘Un varó de 34 anys va atracar...’ que si expressen;‘Un home negre va atracar...’.
La diferència està en que la primera ens fixem en l’estímul i en la segona a la categoria, fent que els estereotips cada cop es facin més forts.
Dins de les relacionsintergrupals, encara que tots siguin de la mateixa raça, sexe o religió, segueixen competint uns amb els altres, fet que provoca que un grup s’uneixi més i creï un estereotip de l’altre.
Com hem vistanteriorment, el procés de estereotipar a les persones que desemmboca en els prejudicis poden fomentar la discriminació.
Un prejudici és un judici sobre un determinat aspecte sense tenir informaciórealment científica i vàlida, basat en la subjectivitat i l’odi per a allò o el que ens transmet en una primera vista
Y una de les conseqüències més greus és la discriminació. També hi ha el racisme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estereotips
  • Estereotips, prejudicis i acompanyament educatiu
  • Contes Estereotips
  • pac 1 estereotips prejudicis i acompanyament educatiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS