Estructura dels sistemes comunicatius

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (637 palabras )
  • Descarga(s) : 4
  • Publicado : 21 de abril de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
L’estructura de la comunicació social s’ha desenvolupat molt en el darrers anys. El gran avanç de les tecnologies ha fet possible introduir la cultura en el comerç, fet molt criticat per algunesinstitucions, ja que es tracta la cultura com una mercaderia i, d’aquesta manera, és pervertida fent una manipulació dels continguts originals.
És per això que ens preguntem: “Com és, com ha evolucionati com ens afecta el món audiovisual?”

En aquests tres articles :”Aproximación teórica a la estructura de la comunicación social”, ”Estructura audiovisual a Catalunya” i “L’estructura del sistemaaudiovisual. Un assaig d’anàlisi i interpretació”, extrets de les fonts “Sphera Pública”, “L’audiovisual en l’escenari global: perspectives per a Catalunya” i “Fonaments de la Comunicació”respectivament, se’ns dóna una visió crítica dels diferents sistemes comunicatius i les seves estructures.

En el primer article se’ns mostren els dos corrents ideològics que es fonamenten en l’administraciói la crítica. La primera és la dominant la qual defineix els termes que emprem avui en dia i que coneixem com a: emissor, receptor, canal, missatge,...; i en segon lloc, trobem la crítica, menysrecolzada.
Aquests dos corrents són la base de l’estructura dels sistemes comunicatius que ens envolten en la nostra societat.
D’altra banda, se’ns planteja el dubte que la comunicació siguiconsiderada un mitjà de masses . Creiem que és relatiu ja que cada vegada s’està ramificant més pensant en diferents públics objectius. D’aquesta manera es creen identitats o societats concretes i, a més, esgenera opinió pública. Un exemple seria els realities dirigits a uns telespectadors de classe mitjana – baixa, considerada la més abundant i, per tant, aconsegueixen així més audiència i, enconseqüència, més benefici.

Des de el nostre punt de vista, considerem que certes productores no tenen en compte la qualitat de les seves produccions per tal d’aconseguir els seus

objectius tant...
tracking img