Estudiante

Páginas: 2 (313 palabras) Publicado: 31 de enero de 2011
Sintetitza

1. Quines conseqüències va tenir el matrimoni d’Isabel i Ferran?
A la mort del seu pare, el 1479, Ferran es convertir en rei de la Corona d’Aragó. Aquell mateix any Isabeles va imposat com a reina de Castella després d’una guerra civil (1475-1479) que l’havia enfrontada amb la seva neboda Joan anomenada la Beltraneja.
Per tant la unió d’Isabel i Ferran vacomportar una unió dinàstica.

2. Què significa que la unió de Castella i Aragó només va ser dinàstica?
La unió del territori de castellà i l’aragonès no en va comportar la unificació enun únic regne, sinó només la unió dinàstica. Cada regne va mantenir les seves fronteres, la moneda, el sistema fiscal, les lleus i les institucions.

3. Quins objectius territorials esvan proposar dur a terme els Reis Catòlics a la Península Ibèrica?
Els unia una mateixa corona i, sovint, van unir les forces per dur a terme empreses militars. A més, en les sevesrelacions amb els altres Estats els Reis Catòlics sempre van actuar conjuntament en nom dels dos regnes.

4.En quines dues direccions principals es va orientar la política exterior dels ReisCatòlics? Quins territoris van conquerir?
Els Reis Catòlics van orientar la política internacional en dues direccions:
- La primera la intervenció tradicional de la Corona d’Aragó en l’àmbitmediterrani. En aquesta direcció a parir del 1505 es va conquerir el regne de Nàpols.
També es van ocupar diverses places del nord d’Africà amb l’objectiu de frenar els barbarescos. Aixídoncs, van conquerir el port de Melilla (1497) i també Orà i Bugia (1509).
- La segona direcció s’orientava cap a l’Atlàntic i va establir les bases del futur imperi castellà. L’expansióatlàntica es va iniciar amb la consolidació de la seva sobirania sobre les lleis Canàries (1496), que havien estat conquerides per diverses expedicions anteriors, entre el 1482 i el 1493.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS