Etica

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (657 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Any NouAny Nou és la festa que celebra l'inici d'un nou any.La data en què es realitza aquesta celebració depèn del tipus de calendari utilitzat, i la més comuna és la de l'1 de gener, del calendarigregorià, que va ser instaurat pel papa Gregorio en el s.XIII en 1582, i s'utilitza en la majoria dels països del món.Any Nou occidentalAls països regits pel calendari gregorià, l'Any Nou es festejal'1 de gener, data que es considera no laboral en molts d'ells.Tradicionalment, el calendari romà començava el primer dia del mes de març. No obstant això, era en el mes de gener (l'onzè mes) quan elscònsols de l'Antiga Roma assumien el govern. Julio César, l'any 47 a.C., va modificar el sistema, i va crear el calendari juliano que, amb algunes modificacions realitzades en temps del cònsol MarcoAntonio en 44 a.C., l'emperador Augusto César en 8 a.C. i finalment pel papa Gregorio XIII en 1582, s'utilitza fins avui.

En aquest any comença el dia 1 de gener. Posteriorment, el calendarigregorià va mantenir el costum, i la celebració es va caracteritzar amb un significat religiós durant l'Edat Mitjana i els segles posteriors.Amb l'expansió de la cultura occidental a la resta del món durantel segle XX, l'1 de gener es va convertir en una data de caràcter universal, fins i tot en països amb les seves pròpies celebracions d'Any Nou (per exemple, Xina).

Hasta aquí creo que esta bienexplicar solo esto
Pero hay mas informacio pero explica como lo celebran en otros paises.
En l'actualitat, la celebració d'Any Nou és una de les principals celebracions al món. Grans esdeveniments esrealitzen a les principals ciutats del món durant la Nit de cap d'any (vespra de l'Any Nou corresponent al 31 de desembre), sent acompanyades amb els més grans esdeveniments de pirotècnia. Alguns delsesdeveniments més grans del món se centren en Sídney, Valparaíso, Hong Kong, Londres, Nova York i Rio de Janeiro.Mentre en Sídney es llancen a mitjanit més de 80.000 focs d'artifici davant més d'un...