Etichetarea bauturilor

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2276 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
PREZENTARE ZONA COSTESTI
Muntii Orastiei adapostesc Satul Costeşti, o localitate aşezată la poalele cetăţilor dacice, intr-o zona de un rar pitoresc al peisajului. Venind pe urmele dacilor, osteniti de drum, calatorul găseşte acelaşi loc umbrit, liniştit, langă râu pe care dacii obişnuiau să-l aleagă ca popas înainte de a urca muntele abrupt spre cetate.

Căi de acces

Sepoate ajunge din orice parte a judeţului, cu autobuzul ori cu trenul. De la Orăştie se porneşte cu un mijloc auto, din autogară, spre localitatea Costeşti. Este vorba de un traseu de 20 de kilometri.

Statinea noastra in prezent beneficiază de: două pensiune de 3 margarete si o pensiune de 2 margarete, o tabăra şcolară Costeşti şi o cabană. De asemenea, în zonă există şi un loc de campare acortului, lângă malul râului, din apropierea cabanei Costeşti. Avem două trasee turistice şi istorice importante ale zonei ce duc la: Cetatea Costeşti şi Cetatea Blidaru. Traseele îşi au începutul pe malul stâng al Apei Oraşului.

Cetatea Costeşti – Cetăţuie

Fortificaţia acesteia constă dintr-un val de pământ cu palisadă, lat la bază de cca. 6–8 m şi cu o înălţime de 2–2,50 m,care proteja partea superioară a dealului, platoul şi terasele. Pe platou se află urmele a două turnuri-locuinţă, construite, la bază, cu temelii de piatră şi în partea superioară din cărămizi (chirpici). O scară monumentală, din piatră fasonată, lată de 3 m, ducea la unul dintre aceste turnuri. Pe laturi era prevăzută cu jgheaburi pentru scurgerea apei, iar în faţă cu o poartă de lemn. Cetatea dela Costeşti a fort reşedinţa unora dintre regii geto-daci. Situată la intrarea în valea apei Grădiştea, centrul de la Costeşti a constituit principalul avantpost al capitalei dacice de la Grădiştea Muncelului. Distrusă în timpul primului război daco-roman, în 102 p. Chr., cetatea este grabnic refăcută şi apoi definitiv distrusă şi abandonată în anul 106 p. Chr., odată cu cucerirea Daciei de cătreromani. Ruinele ei au servit drept carieră de piatră pentru construirea castrului de la Bucium [C.P.

Cetatea Costeşti – Blidaru

Blidaru, platou situat la SV de com. Orăştioara. de Sus (jud. Hunedoara), la alt. de 705 m, unde se află ruinele cetăţii dacice cu acelaşi nume, integrată în principalul nucleu al sistemului defensiv antiroman din zona Munţilor Orăştiei. Situată pe culmeaBlidaru, la o altitudine de 703 m, fortificaţia cuprinde două incinte, unite între ele, având împreună şase turnuri puternice de observaţie.

Zona Costeştiului nu are parte de o promovare adecvată, acest lucru fiind evidenţiat prin existenţa unei proaste infrastructuri (drumuri, marcaje, posibilităţi de cazare) precum şi datorită necunoaşterii a istoriei zonei şi a aşezării.OBIECTIVE
1. Obiective generale
• Promovarea conceptului de dezvoltare durabilă şi a principiilor turismului cultural
• Imbunătăţirea infrastructuri
2. Obiective specifice:
a) de mediu:
1. Implicarea populaţiei, Administraţiei Publice Locale, vizitatorilor şi turiştilor în consolidarea infrastructurii locale, păstrarea si conservarea cetatilor, mediului natural.
3. Înfiinţarea eco –pensiunilor
4. Dezvoltarea agroturismuli
5. refacerea marcajelor traseelor
6. Reamenajarea traseelor
7. conservarea cetăţiilor dacice.
b) sociale:
1. cultivarea respectului fata de natura si strămoşii nostri,
2. Reânvirea şi păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor locale
2.Contribuirea la creşterea nivelului de trai al locuitorilor;
c) economice:
1. Crearea noilor locuri de muncă,
2.Dezvoltarea si stimularea meşteşugurilor tradiţionale;.

CICLUL DE VIATA AL DESTINAŢIEI TURISTICE COSTESTI

[pic]

Staţiunea turistică Costeşti se incadreaza in categoria “DESTINATIE TURISTICĂ ÎN PRAG DE LANARE”, am ajuns la aceasta ipoteză în urma analizei celor doi indici: numărul de turisti cazaţi în cele 3 pensiuni şi numărul de vizitatori la cele 2 cetăţi dacice.

Din lipsa de...
tracking img