evolució de la radio

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
LA EVOLUCIÓ DE LA RÀDIO
Introducció
La ràdio és la transmissió de senyals (el so) a través de ones electromagnètiques amb freqüències (és la mesura del número de repeticions per unitat de temps enqualsevol fenomen.)
Historia
Un dels components principals i més importants de la ràdio, que primer va sorgir, va ser la pila voltaica o la pila que podia produir electricitat (a principis delsegle XIX, ideada per Alessandro Volta).
Aquest fet va començar a fer aparèixer els primers telègrafs (dispositiu que utilitza senyals elèctriques per emetre missatges de textos codificats).Que van anar evolucionant gràcies a Samuel Morse. Que en el 1840, Samuel Morse va introduir una transformació important en aquests telègrafs, va crear elcodi Morse, es basa en la combinació de punts i ratlles, que poden transmetre qualsevol missatge.
Trenta cinc anys després (1875) Graham Bell inventa el telèfon, això fa que els sons es poguessinpropagar a través d’un cable.
Però després d’aquests avenços, n’hi va haver més que van ajudar al desenvolupament de la ràdio, com l’existència de les ones electromagnètiques, el que va idear elprocés/manera de mesurar-les va ser Heinrich Hertz (1887). Va propulsar la creació del primer receptor de ràdio.
Fins aquí, la transmissió era molt limitada, fins que va aparèixer la telegrafia sensefils. Gràcies a Guillermo Marconi .
Però no va ser fins al s. XX, que gràcies a A. Fleming i R. A. Fessenden, que van permetre la transmissió de la veu humana. Des de aquell moment es va iniciar laràdio que avui en dia coneixem.
En el 1916 es va inaugurar la primera emissora de ràdio a Nova York. Tan important resulta ser, que es funda la Columbia Nexus Service (Nord Amèrica), una agència denotícies, que distribueix la informació entre les emissores existents en aquell moment, als Estats Units.
Avui en dia, existeixen les ràdios de baixa potència (emissores de ràdio privades, es parla en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio
  • Evolucio
  • evolució
  • Radio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS