Expansion custo bcn

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1450 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. Introducció

Custo Barcelona és una empresa dedicada al disseny i comercialització de roba i complements. El seu tret distintiu consisteix en oferir un producte molt diferenciat amb un disseny original i únic. En un inici, el seu producte estrella eren les samarretes però en els últims anys ha ampliat la seva oferta de productes cap a altres peces de roba i als complements.

Actualment,està present en més de 50 països amb 3000 punts de venda arreu del món: 30 són botigues pròpies, la meitat d’elles estan situades a Espanya. Exporta el 80% de la seva producció, la qual cosa denota la seva gran internacionalització.

2. Objectius

Els objectius actuals de l’empresa van en dos vies paral·leles. En primer lloc, Custo pretén consolidar la relació amb els distribuïdors i, ambespecial interès, ampliar la xarxa de botigues pròpies, ja que això li permetrà estar més a prop del client i transmetre la seva filosofia d’una manera més eficaç.

Per altra banda, l’empresa vol reforçar i ampliar també la seva presència als Estats Units obrint més botigues pròpies, reforçant la imatge de la marca, optimitzant les qüestions logístiques de distribució del producte i potenciantl’expansió a través de franquícies.

Expandir-se pels mercats emergents ( Brasil, Xina)3. Anàlisi intern i extern

ANÀLISI INTERN:

Pel que fa a l’anàlisi intern, òbviament el primer a destacar es la peculiar forma de cosir les samarretes, combinar estampats amb seda, es a dir, la seva originalitat, fet que fa a la marca especial i que no es pugui trobar res igual al món.

En unprincipi, van mostrar les seves col·leccions a Londres i altres grans capitals europees. Més tard es van associar amb l’empresa tèxtil catalana “Meyba”, traspassant la gestió a aquests, mentre els seus creadors, els germans Dalmau, es dedicaven al desenvolupament del producte.

Van treballar amb “Meyba” durant onze anys, però la falta de competitivitat, junt amb la gran competència que arribavad’Itàlia, etc. va portar a trencar relacions, i a expandir-se a nous horitzons.

La decisió va ser marxar als EEUU, començant per Califòrnia, i provar sort allà amb la seva línia de samarretes. Van anar creixent botiga a botiga, fins al punt que gairebé sense voler, es va convertir en una tenda molt visitada per actrius de Hollywood. Això va donar una gran reputació a la marca, i va començar aexpandir-se per tot arreu. Com a fet anecdòtic, cal remarcar que quan Barbie, la nina més famosa del món, va fer 45 anys, va vestir un model exclusiu dissenyat per Custo Barcelona.

Després d’aquests èxits a Nord Amèrica, van decidir tornar a Barcelona, i van obrir la primera botiga al 2001, amb un gran èxit que va revolucionar el seu model de negoci.

Així, Custo té una filosofia clara iremarcada; mantenir íntegra la identitat de la marca com a producte únic i diferenciat. Òbviament, això suposa un gran esforç, ja que cal una constant innovació, fet gens fàcil i molt costós.

Així, el que neix com una empresa familiar entre dos germans, s’expandeix durant els anys, arribant a tenir un equip de 40 treballadors en nòmina i 30 propietaris de franquícies, amb seu central a Barcelona.

Caldir que Custo Barcelona es dirigeix a homes i dones d’entre 18 i 45 anys, i sempre a persones urbanes i creatives. Aquesta imatge cosmopolita, es el que li afegeix valor a la marca, sent així el disseny, la innovació i la qualitat dels materials, trets bàsics a l’hora de produir.

Inicialment, tant sols es dedicava al disseny i comercialització de samarretes, fins que cap a l’any 2000, vanentrar al món dels complements com sabates, perfums, etc. Així, el volum de facturació de les samarretes passa del 85 al 50% (dades del 2005).

Respecte als canals de distribució, ho fan a traves de dues maneres; botigues multimarca i botigues pròpies (tant de propietat com franquícies), donant més èmfasis a les segones, ja que els hi permet poder mostrar tota la col·lecció i identitat.

Pel...
tracking img