Fauvismo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (537 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
El fauvismo fue un movimiento pictórico francés desarrollado entre 1904 y 1908, donde el color es el objetivo principal del cuadro y se independiza del objeto.
El fauvismo nació de un pequeño grupode pintores que trabajaba en París llamados fauvistas, que significa "animales salvajes", exponiendo sus obras por primera vez en el Salón de Otoño de París (1905).
El movimiento fauvista revolucionóel concepto del color en el artecontemporáneo, ya que los fauvistas rechazaron la paleta de tonos naturalistas empleada por los impresionistas, en favor de los colores violentos.
Los adeptos alfauvismo creían que a través de los colores podían expresar sentimientos y este pensamiento condicionó su forma de pintar.

Moviment pictòric francès que durà del 1905 al 1908.

Hom deu l'origend'aquest nom al crític d'art Louis Vauxcelles, que, quan volgué caracteritzar les pintures de Matisse i els seus amics exposades a la mateixa sala, al Saló de Tardor del 1905, les qualificà de fauves.El fauvisme es definí com a reacció a l'anàlisi impressionista del color i de la llum, bé que participava d'una mateixa sensibilitat pel paisatge, i com a continuació de les recerques de Van Gogh iGauguin.

Els pintors fauves construïren llur obra com un treball de síntesi, fruit de llur món interior.

El fauvisme és un moviment pictòric expressionista de principis de segle XX sorgit aParís durant un breu període (1904-1907), entorn als artistes Henri Matisse, André Derain i Maurice Vlamink. També foren fauvistes Braque, Friesz, Rouault, Marquet, Dufy i van Dongen. El nom els fou donat(pejorativament) per Louis Vauxcelles en la crítica que va fer del Saló de Tardor de 1905. En francès, "Fauves" vol dir "bèsties salvatges".
Com a moviment expressionista, aparegué cronològicamentparal·lel a l'expressionisme alemany, amb una base de protesta oposada al positivisme, al naturalisme i a l'impressionisme. Les seves principals influències vénen de Paul Gauguin i de les idees de...
tracking img