Fdgfd

Páginas: 8 (1786 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
Empleats públics
Funcionaris:
* De carrera: es aquell que té un nomenament com a funcionari (no te un contracte) per exercir una funció publica i que ho te després de haver superat la prova d’accés corresponent (concurs d’oposcio) després es enquadrat en un cos funcionarial (on existeix una escala, una subescala i una categoria). Per tota la vida es titular de la seva funció pública, aixòes el principi d’inamobilitat. No s’eliminarà de la funció pública tret que cometi un greu error. No cobran ni atur ni FOGASA.
El naixement de la condició de funcionari es produeix per un nomenamentd’unòrganadministratiucompetent (el consellercompetent en matèria de funció pública o el conseller en quidelegui), en virtut de la sevaseleccióambcriterisd’objectivitat i enfunciódelsprincipisd’igualtat, mèrit i capacitat, mitjançant una convocatòria pública i després de superar una oposició, un concurs o un concursoposició i, si escau, els cursos de formació o la fase de prova que determini la convocatòria.
L’acte de nomenament no té caràcter contractual, és un actecondició i es publica en el DOGC. La naturalesa jurídica del funcionariésestatutària, ja que aquest té unsdrets i unesobligacionstipificades en les lleis i reglaments. El règimestablert no pot ser alterat per l’Administració.
La condició de funcionari s’adquireix mitjançant el compliment d’aquests requisits:
* a) superació del procés selectiu
* b) nomenament per l'òrgan o l'autoritat competent, que és publicat en el diari oficial corresponent (en el cas de personal funcionari del PAS universitari, el rector de launiversitat corresponent)
* c) acte d'acatament de la Constitució i, si escau, de l'estatut d'autonomia corresponent i de la resta de l'ordenament jurídic
* d) presa de possessió dins del termini que s'estableixi
La condició de la funcionari es perd:
* per renúncia a la condició de funcionari
* per pèrdua de la nacionalitat
* per jubilació total del funcionari
* per sanciódisciplinària de separació del servei
* per pena principal o accessòria d’inhabilitació absoluta o especial per a ocupar un càrrec públic quan sigui ferma
* Interins: es aquell que es nomenat en virtut d’una circumstància especial per cobrir de manera temporal una determinada vacant de funció pública (hi ha un plaça, no s’han convocat proves, però es necessari que algú la cobreixi). Es mantéen aquesta situació fins que es convoquen les proves de les places que es cobreixen per els funcionaris de carrera. Cobran atur però no FOGASA
Podem resumir les principals característiques i requisits del personal funcionari interí en els següents:
* Està subjecte al dret administratiu.
* Cal que existeixi la necessitat estricta de proveir un lloc de treball per garantir el funcionamentnormal dels serveis.
* Cal que aquest lloc no pugui ser cobert amb urgència per un funcionari de carrera.
* L’aspirant ha de reunir els requisits de titulació i les altres condicions exigides per participar en el procés d’accés al cos o escala a què pertany el lloc ocupat, i la titulació que disposi la relació de llocs de treball.
* La prestació de serveis no pot constituir un dretpreferent per accedir a la condició de funcionari.
* El temps de serveis prestats, l’experiència i la formació poden ser valorats en la fase de concurs sempre que siguin adients als cossos o escales de les places ocupades.
* Se li aplica per analogia el règim estatutari propi del personal funcionari, llevat de les llicències per a estudis, les llicències per a assumptes propis i d’altresdrets inherents a la condició funcionarial (grau personal, situacions administratives, etc.).
La condició d’interí es pot perdre pels següents motius:
* quan la plaça a la qual és adscrit l'interí és ocupada per un funcionari de carrera
* pel transcurs del temps especificat en el nomenament
* per revocació del nomenament, acordada en expedient disciplinari
* quan no calen els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fdgfd
  • fdgfd
  • fdgfd
  • fdgfd
  • fdgfd
  • Fdgfd
  • fdgfd
  • Fdgfd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS