Fibonacci

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (891 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de noviembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Successió de Fibonacci

ÍNDEX

1. Vida de Fibonacci .................................................................................. 2

2. Successió de Fibonacci ( els conills)..................................................... 2

Vida de Fibonacci

Leonardo de Pisa ( 1170-1250) o més conegut com Fibonacci, fou el matemàtic més important de l’Edat Mitjana.

Acausa de la professió del seu pare – mercarder- viatjà molt arreu del món, sobretot al nord d’Àfrica. Quan retornà a Pisa l’any 1200, havia recopilat grans coneixements matemàtics procedents delshindús, els àrabs i part dels coneixements grecoromans.

Una de les coses més importants que va descobrir va ser el sistema numèric posicional dels àrabs, que són els números decimals que coneixemavui en dia. Es va adonar dels grans avantatges que suposava en comparació amb el sistema numèric roma, ja que, per exemple, resultava molt mes senzill fer operacions complexes.

Liber Abaci (elllibre de l’àbac), escrit per Fibonacci l’any 1202, és on es troben exposats tots aquests coneixements, que es van difondre en tot Europa. Podríem dir que Fibonacci va ser el que va portar el sistemanumèric decimal des d’Orient fins a Europa.

Successió de Fibonacci ( els conills)

Els treballs de Liber Abaci sobre matemàtica recreativa es presenten en forma d’històries, en les qualsl’autor es plantejava problemes matemàtics ambientats en la naturalesa o situacions quotidianes.

El mes famós dels seus problemes esta involucrat amb la successió de nombres, i del qual vadescobrir la famosa successió de Fibonacci:

0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,337,610,987,1597,2584,4181,6765,..

Fibonacci es plantejà la següent pregunta:

“ Si tanquem a una parella deconills en un lloc sense sortida, quantes parelles de conills hi haurà al cap d’un any si tenim en compte les següents condicions?

- Els conills assoleixen la maduresa sexual al mes de vida....
tracking img