Filo

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
2. La claredat, cortesia del filòsof

Aquest fragment de Orfega Gasset titulat “La claredat, cortesía del filòsof” tracta sobre de que fa la filosofia i en que consisteix. Al principi ens diuque la filosofia no és unicament un viatge a la profunditat. És un viatge d’anada i tornada, també portar el que és profund a la superficie i fer-ho clar, patent. Això vol dir que la profunditatmateixa és la realitat, la veritat el que vol descubrir el filosòf o també cadascú de nosaltres. Però clar en aquet viatge poden haver dificultats perquè avegades hi ha quelcom que tapa la veritat que ésl’aparencía que ens enganya. Després quan arriba al final i troba les respostes dels seus preguntes fa la tornada a la superficie per compartir-les amb la gent.
4.per què folosofia?Xavier Robert de Ventós
Aquest text de Xavier Robert de Ventós tracta de que impulsa a filòsof fer filosofia i a ser filòsof. Això és l’actitutfilosófica que està format en reconèixer el seu ignorancia i burxar en les incerteses i ho fa preguntant i mai para quiet com el cul del Jaumet.
El Sòcrates diu “Només sé que no sé res.” Que és unaparadoxa on “no sé res” és de ser ignorant per això la frase s’anomena docta ignorància. Sòcrates en veritat sí que sap coses però diu que no sap res i això mateix li fa mès savi perquè només un home savipot entendre que encara que sapiga moltes coses li queda molt per saver i averiguar. També en el text diu que la filosofia no dóna gust com l’art, ni respostes clares com la ciencia, però igualment éspositiu perquè fas les preguntes tú i les fas pensant.

8.Compro, luego existo.

En aquesta bossa que és de la tenda Vinçon que està situada en Passeig de Gràcia i que és de Bàrbara Krugerposa “Compro, luego existo”. La bossa és-----------------------------------------------
Aquesta frase cortesiana té a veure amb la frase de Descàrtes (un filòsof del S.XVII) que diu “Pienso,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS