Filosofia antigua

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (705 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 23 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Pregunta 1:Esquema i síntesi.

a) Esquema:

Titol: Discurs del mètode – Descartes.

1. Recerca de la veritat.
1.1 Tot allò que es pot imaginar si es té el més petit dubte és fals.
1.2Restar en la creença allò que fos enterament indubtable.
2. Els sentits enganyen:
2.1 No hi ha res que sigui com ho imaginem.
2.1.1 Els homes s’equivoquen al raonar.
2..1.2S’estableixen paralogismes.
3. Els pensaments que tenim:
3.1 Desperts són iguals que quan dormim.
3.2 Les coses del esperit no són més vertaderes que les il•lusions
dels somnis.
b)Síntesi:
En aquest discurs Descartes ens parla de la recerca de la verista i ens diu que si tot allò que podem imaginar té el més petit dubte és fals i, que s’ha de restar en la creença tot allò queesterament indubtable. També ens parla dels sentits i en diu que ens enganyen, ja que, no hi ha que sigui com ho imaginem, moltes vegades els homes s’equivoquen al raonar i, s’stableixenparalogismes. Els pesaments que tenimdesperts són els mateixos pensaments que tenim quan dormim, ja que, les coses del esperit no són més vertaderes que les il•lusions dels somnis.


Pregunta 3:Desenvolupament de una frase.

Amb aquesta frase Descartes ens vol dir que tot ésser humà està dotat de la raó. Aquesta raó és la ajuda per a distingir entre el que es bo i el que és dolent, també per adistingir el que es vertader de allò que és fals. Però aquesta raó no es bastastan, sinó que per utilitzar-la correctament els éssers humans tenen un métode que Descartes explica. Aquesta raó és única delésser humà i el fa superior entre tots els animals.
Per a Descartes el us d’aquest métode per poder guiar la raó és fonamental y dona cert aventatge per poder augmentar la inteligètcia humanapersonal fins al màxim possible.
Amb això Descartes ens dui que hem de confiar en la nostre raó pero poder arribar a una conclusió adient en el tema que estiguem tractant en aquell mateix moment, ja...
tracking img