Filosofia ed.fisica

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (470 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 26 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
L’esport:
Els ideals de l’esport és la competitivitat, guanyador i perdedor. Que des de petit ja ho interioritzar i això fa que primer ha d’haver una gran ensenyança dels valors i fer veure a cadanen hem de donar un correcte significat al concepte de guanyar, que t’has autosuperat, has millorat. A nivell social quin significat té l’equip contrari? L’enèmic, cosa que a els nens els hi hemd’ensenyar i l’hem de fer construir que és un company més, gràcies a ells pots jugar i compartir. On el més important és el respecte, les aptituds de respecte als altres i a les normes del joc.
Des ded’infantil ja s’ha d’ensenyar això, per poder millorar com a persones en un futur.
A nivell emocional si hi ha sentiments negatius és per sentir-se superior, negatiu, derrotat, cosa que això no hauríemd’ensenyar.
Amb l’educació física s’han d’estimular habilitats perquè el nen pugui aprendre valors, aptituds, sigui millor motriument perquè després puguin fer esport en un futur, a infantil s’hade jugar per desenvolupar totes les habilitats treballant una cultura esportiva.
Per això amb els familiars i altres companys s’ha de parlar i treballar sobre això perquè no rebin idees errònies decompetitivitat. Molt important relació família – escola.
Imatges representatives de diferents valor de l’esport:
- Esperit de superació, que s’ha d’aprendre a aixecar-se. Resiliència que és lacapacitat de afrontar els problemes, una capacitat que podem aconseguir per afrontar els problemes, superar-los i aprendre.
- Honestedat, s’ha de ser honest si es fan trampes. Ser legal. Acceptar elserrors i ser sincer perquè s’ha de dir. També vol dir saber perdre. Acceptant els errors ens mostra una manera de ser i ajuda al nen o altres persones els principis, la dignitat de cada u.
-Respecte
- Amistat, l’esport ben treballat afavoreix la integració, socialització.
- Satisfacció,
- Viure amb un propòsit

Els valors de l’esport, son els de les persones que el practiquen, el...
tracking img