Filosofia Matrix

Páginas: 4 (854 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
Matrix
Andy i Larry Wachowski

1. Fitxa tècnica
2.1 Títol: Matrix
2.2 Direcció: Larry i Andy Wachowsky
2.3 Guió: Larry i Andy Wachowsky
2.4 Any: 1999
2.5 Paísd’origen: Estats Units
2.6 Gènere: Ciència ficció, acció
2.7 Productora: Warner Bros
2.8 Protagonistes: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, JoePantoliano, Marcus Chong, Paul Goddard, Gloria Foster

2. Sinopsis
Neo és un home que treballa com a programador i a més, és hacker. Un dia, Morfeo es posa en contacte amb ell i li dónainstruccions perquè es puguin conèixer. Quan queden, el desconegut li fa dues ofertes: conèixer tota la veritat sobre Matrix, que és el lloc on viu, o oblidar-ho tot. Neo opta per la primera opció.
Deixenenrere Matrix, i Morfeo explica que és el lloc on les màquines tenen els humans esclavitzats, connectant les seves ments a una simulació que els fa creure una realitat, però que aquesta no és lavertadera, i els aprofiten com a font d’energia. Però fora d’aquest indret, hi ha una colònia d’humans que ha aconseguit escapar, anomenada Zion, que pretén acabar amb Matrix. Morfeo creu que Neo és qui podràdur a terme aquesta missió, que és el salvador.
Cifra, un humà de la colònia, els traeix i les autoritats de Matrix capturen a Morfeo. Aleshores, Neo, juntament amb Trinity, el rescata. És enaquesta lluita quan Neo s’adona que realment és el salvador.

3. Assaig sobre la pel·lícula
L’argument de la pel·lícula està estretament vinculat al pensament de Descartes, que es veu reflectit endiverses vessants.
En primer lloc, tenim el protagonista, Neo que al començament de la pel·lícula que pregunta a un amic per la sensació que provoquen els somnis que semblen reals. Així, comença adubtar sobre la realitat, com ho fa Descartes al dubte metòdic. En el dubte metòdic, el filòsof comença a dubtar de tot allò sobre el qual pot fer-ho: la realitat, el món, el seu cos... Però s’adona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La filosofia en matrix
  • Filosofia En Matrix
  • Filosofia Matrix
  • Matrix y la Filosofía.
  • Filosofia a matrix
  • Filosofia Y Matrix
  • La filosofia de matrix
  • Filosofía y Matrix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS