Filosofia

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
FILOSOFIA

5) Digueu de quin pensador és l’afirmació segons la qual <<l’aire és el principi de totes les coses i és infinit en mida, i determinat en quant la seva qualitat.>> Expliqueude forma breu la segona part de la tesi que s’hi proposa. Raoneu quin valor pot tenir la proposta de l’aire com l’arkhé o el principi elemental de tot.
Aquesta afirmació és del pensador Anaxímenes.Segons Anaxímenes, l’arkhé és l’aire. Aquesta idea podria sembla un retrocés, que l’aire i l’alè són vida i perquè es torna a utilizar un element concret per explicar-ho tot. Però també es potinterpretar com un avenç, ja que l’aire en perpetu moviment és l’arkhé primari, únic, il·limitat i dinàmic, capaç d’autodesplegar-se a través d’un procés de condensació i de rarefacció.
Finalment, l’aireno sembla tenir gaires determinacions i està present en tot i, en els ésser vius, la seva retirada suposa la mort.
La idea de que l’aire és l’arkhé podrida dir-se que és certa, si més no, tots elnecessitem per viure i està present en cada racó.
Si l’aire no fos el principi elemental de tot no existiriem.
6) Quina és la influència més clara de la concepció pitagòrica sobre la phýsis en laciència actual? Comenteu la importància i l’actualitat d’aquesta idea.
Per a Pitàgores i els seus seguidors, el principi elemental es troba en el nombre perquè consideren que tot pot expressar-senumèricament.
Actualment els números estan present en tot l’univers. Utilitzem els números per les nostres accions de cada dia com: comptar, hores, codis, codis de barres, ordinadors, etc.
8) Examineu eltext següent, indiqueu a quin autor o corrent pertany i comenteu les idees que hi apareixen.
L’autor d’aquest text és Parmènides (~515-450 aC), escola d’Elea.
El camí de la veritat. La raó mostra quel’ésser autèntic no pot variar; “l’ésser és, el no-ésser no és”.
concepció monista de la realitat, un únic element (l’ésser). El canvi és irracional.
El que entenc és que diu que l’ésser és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS