Filosofia

Páginas: 3 (534 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2013
“La filosofia comprèn la totalitat del saber en la mesura del possible... La filosofia és la ciència teorètica dels primers principis i de les primeres causes.” (Aristòtil)
"Filosofar és una manerade viure" (Ortega y Gasset)
"La filosofia és el sistema de tot coneixement filosòfic. Cal prendre-la objectivament si per ella s'entén el model que ens serveixi per valorar tots els intents defilosofar i tota filosofia subjectiva, l'edifici de la qual sol ser tan divers i canviant. D'aquesta forma, la filosofia és la mera idea d'una ciència possible que no està donada en concret en cap lloc,però a què es tracta d'aproximar-se per diversos camins fins a descobrir el sender únic, recobert en gran part a causa de la sensibilitat, i fins que aconseguim, en la mesura del concedit als homes, quela còpia fins ara defectuosa sigui igual al model. Mentre aquesta meta no hagi estat assolida, no és possible aprendre filosofia, doncs on és, qui la posseeix i en què podem reconèixer-la? Només es potaprendre a filosofar, és a dir, a exercitar el talent de la raó seguint els seus principis generals en certs assaigs existents, però sempre salvant el dret a la raó a examinar aquests principis enles seves pròpies fonts i a ratificar-los o rebutjar-los." Traduït de: I. Kant. Crítica de la razón Pura. Ed. Alfaguara. M, 1985 p. 651
“La paraula grega filòsof (philosophos) es va formar en oposicióa sophós. És a dir, l’amant del coneixement, a diferència de qui, en possessió del coneixement s’anomenava savi. Aquest sentit de la paraula perdura fins avui: la recerca de la veritat -no lapossessió de la veritat- és l’essència de la filosofia. [...] Filosofia vol dir fer camí. Les seves preguntes són més essencials que les seves respostes, i cada resposta es converteix en una nova pregunta.” K.Jaspers, Introducció a la filosofia.
"La filosofia és al mateix temps la crítica i el complement de la ciència" (Blanshard)
"És l'home el que els astrònoms defineixen: una petita part  de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS