Fitxa història de l'art 2on batxillerat torre eiffel

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (637 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
DOCUMENTACIÓ GENERAL
TÍTOL: TORRE EIFFEL
ARQUITECTES: ALEXANDRE GUSTAVE EIFFEL ( DIJON 1832 – PARÍS 1923) ES VA GRADUAR A L’ESCOLA D’ARTS OFICIS DE PARÍS, ESPECIALITZANT-SE EN PORTESMETÀL·LIQUES. VA FUNDAR LA CONSTRUCTORA EIFFEL ET CIE, ON UTILITZAVA MOLT FERRO, AIXÍ COM MOLTS PONTS.
ENGINYERS: COECHLIN I BOIGUIER
CRONOLOGIA: 1887 1889
LOCALITZACIÓ: PARÍS, FRANÇA
DIMENSIONS: 305 X 125 +L’ANTENA, 320 X 125
MATERIAL UTILITZAT: FERRO FORJAT
SISTEMA CONSTRUCTIU: ARQUITRAVAT I VOLTAT ( AMB MATERIALS INDUSTRIALS)
TIPOLOGIA: MONUMENT COMMEMORATIU ( TORRE)
ESTIL: ARQUITECTURA DE FERROANÀLISI FORMAL
“COM UN LEGO” : LA TORRE EIFFEL ESTÀ FORMADA PER UNES 18000 PECES DE FERRO, 2,5 MILIONS DE CARGOLS I MILERS DE TONES DE FERRO. EREN PECES PREFABRICADES QUE S’ANAVEN UNINT LES UNES ALES ALTRES. 50 ENGINYIERS VAN FER 5300 DIBUIGOS, MÉS DE 100 OBRERS VAN FONDRE LES PECES I 121 OPERARIS LES VAN TREBALLAR I COL·LOCAR
“EL TAMANY IMPORTA?”: FINS A LA CONSTRUCCIÓ DE L’EDIFICI CHRYSLEREL 1930, LA TORRE EIFFEL ERA L’EDIFICI MÉS ALT DEL MÓN.
USOS DE L’OBRA: EN UN PRIMER MOMENT, ERA MERAMENT DECORATIU I ES VOLIA DESMUNTAR, PERÒ DESPRÉS S’HI VA AFEGIR UN ASCENSOR, RESTAURANTS,BOTIGUES I UN MUSEU.
FAÇANA/ EXTERIOR: L’EXTERIOR, AL SER DE FERRO, PER EVITAR EL SEU ROVELLAMENT ES PINTA CADA 7 ANYS AMB UNA PINTURA ESPECIAL, CADA VEGADA DE COLORS DIFERENTS UTILITZANT-SE 60 TONES DEPINTURA.
PLANTA: TÉ 3 PISOS, EL PRIMER A 57 M, EL SEGON A 115 I L’ÚLTIM A 274 AL NIVELL DEL MAR, L’ESTRUCTURA ÉS PIRAMIDAL I QUADRADA, TOTALMENT VERTICAL. ELS 4 PILARS ES VAN AGERMANANT FINS CREAR UNAÚNICA ESTRUCTURA ASCENDENT QUE CULMINA EN UNA ANTENA. TOT I AIXÌ, LA PLANTA ÉS RECTANGULAR I ÉS TOTALMENT SIMÈTRICA.
ALÇAT
ELEMENTS DE SUPORT: 4 GRANS PILARS, VIQUES
ELEMENTS SUPORTATS: 4 GRANSARCS, 3 PISOS
ESTIL:
-ÙS DE FERRO
-PECES PREFABRICADES
-USAT BÀSICAMENT PER LA CONSTRUCCIÓ DE PONTS
-PODIA AUGMENTAR EL NOMBRE DE PISOS A CONSTRUIR
-ALLEUGEREIX EL PES

INTERPRETACIÓ...
tracking img