Fitxa Tècnica Partenó

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2012
Fitxa tècnica
L’obra arquitectònica que comentarem és el temple Partenó d’Atenes (títol). El motiu del seu nom és que estava dedicat a Athena Parthenos (“Atena verge”), que era la deessa protectorad’Atenes i sempre va rebutjar el matrimoni i qualsevol unió sexual. És el monument més grandiós de l'Atenes de Pèricles i reflecteix en l'arquitectura l'extraordinària florida cultural, de les arts idel pensament que va aconseguir Atenes durant el segle V a. C. que va culminar amb la implantació de la democràcia.
Els autors d’aquest temple són els arquitectes Ictino i Calícrates, dirigits i sotala supervisió tècnica de l’escultor Fidias, en motiu de dissenyar un edifici on col·locar la gegantesca estàtua criselefantina d’Atenea (obra de Fidias). Tota aquesta construcció es va dur a termeentre el 447 i 432 a.C (cronologia), durant el “Segle d’Or” Atenenc sota el govern de Pericles. El temple va formar part de la reconstrucció de l’Acròpolis després de ser destruïda pels perses durantles Guerres Mèdiques, i es va construir sobre un temple anterior anomenat Pre-Partenó o Hecatompedó.
El Partenó és d’estil dòric, d’arquitectura grega d’època clàssica. Està situat (localització) aAtenes, on és el temple més gran del conjunt i presideix l’Acròpolis, envoltat d'un escenari de temples i recintes sagrats.
Ictinos va ser un arquitecte grec contemporani de Pèricles (segle V aC). Vaconstruir dos dels més importants temples grecs: el temple d'Atena a l'Acròpoli d'Atenes (Partenó); i el temple d'Apol·lo Epicuri, prop de Figàlia, a l'Arcàdia. També va construir una capella a Eleusis.Totes les seves obres corresponen a l’ordre dòric i va crear l'ordre corinti. El seu estil es caracteritza per les seves columnes i els seus entaulaments, presents al llarg de tota l'evolució del'art grec.
Els següents paràgrafs van dirigits sobre una breu biografia dels autors d’aquest temple:
Cal·lícrates va ser també un arquitecte grec d'Atenes del segle V aC. Juntament amb Fidias i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitxa Tècnica
  • Fitxa Técnica
  • Colonia Vidal Fitxa Tecnica
  • Jocs De La Fam (Fitxa Tècnica)
  • fitxa tècnica atena niké
  • fitxa tècnica transistors
  • Fitxa técnica recesión
  • Fitxa tècnica de "Memento"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS