Fluidomecanica vent

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (445 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Per molt contradictori que pugui semblar un vaixell de vela pot navegar perfectament contra el vent, bàsicament s’aprofita del mateix concepte que els avions per volar, una vela i un ala utilitzen elmateix principi.
El punt bàsic es navegar amb un angle concret (generalment uns 40º) respecte a la direcció del vent, d’aquesta manera fem que en un constat de la vela s’acceleri el pas de l’aireprovocant una disminució de la pressió i per l’altre costat es ralentitza el pas augmentant-ne la pressió, amb això conseguim una força resultant que infla la vela i impulsa el vaixell.
El motiud’aquest canvis de pressió és el principi de bernoulli, quan el vent passa per l’interior de la vela que es de forma convexa, entre aquest flux que passa per sota i la vela hi ha una quantitat d’aire que hade traspassar la vela cap a la zona exterior, però alhora el flux exterior de la vela fa de barrera y com aquest aire no es pot comprimir ha d’augmentar la seva velocitat per poder passar més quantitaten el mateix espai.

[pic]
Per tant mentre, en el costat interior cada cop hi ha menys aire que hagi de travessar la vela, per tant aquest flux que queda s’exten disminuint la seva velocitat finsa ser inferior a la de l’aire que l’envolta soca que fa augmentar la pressió.
[pic]
Avui en dia els velers poden anar en la direcció que desitgin, independentment de cap a on bufi el vent, aquestconcepte era desconegut pels primers constructors de velers que utilitzaven al principi veles amb forma quadrada fetes amb pell, fins que es van descobrir les veles triangulars i trapezoïdals.
Elsimple fet de variar la forma de la vela va permetre ampliar la capacitat de maniobra, però aquest fet va fer que es pogués aprofitar mes la força del vent; però si aquesta era pràcticament perpendicularal vaixell podria inclinar-se tant que correria el risc de bolcada, i és en aquest punt on entra en joc l’orsa, la qual s’encarrega de contrarestar la força del vent, i sumant aquestes dues forces:...
tracking img