Follar Hasta Sangrar

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2013
Antonio Ferrer Sanchez

Terratrèmol de Japó i catástrofe nuclear de Fukushima

També denominat com el Gran terratrèmol de Japó oriental, va ser un terratrèmol que va tindre lloc el dia 11 de marçi que va tindre una magnitud de 9.0 Mw. Dos dies abans aquest terratrèmol havia sigut precedit per un altre tremolor important, però de menor magnitud amb una intensitat de 7.2 Mw. La magnitud de 9.0Mw el va convertir en el terratrèmol més potent patit en Japó fins a la data així com el quint més potent del món de tots els terratrèmols mesurats fins avui. Unes poques hores després d’aquestsuccés i del tsunami, el volcà Karangetang en les Illes Celebes (Indonèsia) entrà en erupció. La NASA amb ajuda d’imatges de vista satèl·lit ha pogut comprovar que el moviment tel·lúric pogué moure Japóaproximadament 2,4 metres i va alterar també l’eix terrestre en aproximadament 10 cm. A més, la violència d’aquest terratrèmol va acurtar la duració dels dies en 1,8 microsegons.
El tsunami que vatindre lloc després del terratrèmol va tindre d’una gran magnitud, amb ones que aplegaven fins als 40 m.
Aquest terratrèmol va afectar a diverses centrals nuclears, però sobretot a la de Fukushima, on esva declarar un estat d’emergència a causa de la falla dels sistemes de refrigeració d’un dels reactors. Com a conseqüència de les diverses explosions en les plantes nuclears d’aquesta ciutat i lesfallades en aquestes, es va emetre a l’exterior una quantitat indeterminada de partícules radioactives.
Pocs dies després es va detectar iode radioactiu en l’aigua corrent de Tokio, així com també altsnivells de radioactivitat en la llet produïda en les proximitats de la central i en espinacs produïdes en la veïna prefectura d’Ibaraki. En agost de 2012, científics japonesos publicaren els seusresultats sobre l’estudi de les mutacions genètiques en papallones del gènere Zizeeria.
Després del terratrèmol va tindre lloc el tsunami. No obstant la importància que va tindre en Japó, també molts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • foll
  • follaer
  • follando
  • folla lo
  • hasta que brote sangre
  • Follo
  • Follo
  • k te follen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS