Forn solar

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (254 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Forn solar d'Odelló

El forn solar d'Odelló és un forn que opera amb energia solar. La seva potència és d'un megawatt. Juntament amb el forn solar deTashkent (Uzbekistan), és un dels més grans del món.

El laboratori deu la seva fama mundial als èxits científics únics en els estudis de camp per mitjà del soldels fenòmens a alta temperatura i el comportament dels materials en condicions extremes.

Beneficis

Obté ràpidament temperatures entre 3.000° C i 3.200° C.L'energia és gratuïta i neta.

Aquest forn permet canvis bruscos de temperatura i, en conseqüència, estudiar l'efecte del xoc tèrmic.

No hi ha gairebécap element que contamini ja que només l'objecte o material que s'estudia és escalfat i per una radiació solar.

Ús

El forn solar d'Odelló és unlaboratori de recerca del CNRS conjuntament amb la Universitat de Perpinyà especialitzat en estudis tèrmics a alta temperatura, els sistemes termoportadors, laconversió de l'energia, el comportament dels materials a alta temperatura en medi ambient extrem, permetent a més fer experiments en un ambient amb condicions de granpuresa química.

Els àmbits d'investigacions s'estenen també a les indústries aeronàutiques, aeroespacials, entre diverses, comprovant materials que puguinestar sotmesos a radiacions solars més intenses en creuar les diferents capes atmosfèriques i fins i tot en condicions espacials.

Jjj jdjis euih uenfu dfdfe dfr drdf ferniu derre drre ertrt rttr nj nj nj nikn jkn nn njn jkin ini ninn ninid dfgfg dgrg rtg dhg ertg gtthgvj jnnin jnini jihi ihij ihjijdd f rgthth
tracking img