Fp imatge radiologica

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (827 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
TREBALL SOBRE IMATGE RADIOLOGICA
Tipus de material de soport de la imatge
El que estic treballant es una pel·lícula radiològica on es pot veure una imatge anatòmica. Aquesta imatge estar impresasobre aquesta pel·lícula de RX analògica de dues emulsions o doble emulsió.
Tipus i característica de la imatge
En aquesta imatge es pot veure clarament que està impresa en negatiu, a més només trobemuna sola imatge impresa en tota la pel·lícula, posicionada exactament enmig d’aquesta. Aquesta imatge al ser analògica s’ha format en el moment de començar l’estudi on un feix de RX han impactatcontra la zona a estudiar i s’ha posat un plom amb la identificació del pacient en la part superior esquerra, apart també té un numero (24) abaix de la identificació; i els fotons que no ha absorbit elcos han imprès la pel·lícula radiogràfica. Més endavant aquesta pel·lícula s’ha de revelar en un pas que és el processat on s’aplicaran el revelat, el rentat i el fixat. I ja tenim la imatge radiològicaque em fet.
Part orgànica estudiada i tipus d’estudi
La situació anatòmica del lloc d’estudi la trobem en una de les parts més superiors del nostre cos. Concretament els seus límits serien: en lapart superior les cervicals y el crani, als costats dret i esquerre trobem les costelles i en la part inferior tenim l’abdomen on la cavitat que estudiem i l’abdomen està separada pel diafragma. Araque ja sabem la seva situació anatòmica li donem un nom: aquesta part és la caixa toràcica o tòrax, on observem les parts anatòmiques corresponents d’aquesta secció: pulmons, diafragmes, siluetacardíaca, costelles, columna i fins i tot es pot veure la diàfisis del húmer. Llavors veien aquesta imatge radiològica veiem que han fet un perfil de tòrax.
Descripció dels detalls densitomètrics
Densitatmolt negre: aquesta densitat molt negre només la trobem al voltant de la estructura anatòmica, ja que els fotons de RX no han travessat cap estructura ni han estat absorbits.
Densitat negre...
tracking img