Frames Rurals

Páginas: 2 (290 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
EXERCICIS DE COMENTARI DE TEXT

Text 1
En torn al que es considera bell i al que es considera lleig podem formular un doble discurs. Ja que uns diuen que una cosa ésallò bell i una altra allò lleig, que la diferència, com en el nom, també existeix en la realitat; altres en canvi, mantenen que allò bell i allò lleig són el mateix. Pensoque si algú, en algun moment, donés l’ordre de que tothom reunís en un mateix lloc allò que cadascú considera lleig, i després manés agafar d’aquesta pila allò quecadascú considera bell, no hi quedaria res de res, ja que entre tots ho haurien recollit tot. Això és així perquè ningú no pensa el mateix.
Anònim. “Dissoi Logoi” (Doblesraonaments)
Text 2
La paraula és una gran dominadora, amb un cos petitíssim i summament invisible compleix obres importants ja que tant pot aturar el temor i treure els dolorscom infondre alegria i inspirar pietat [...] D’aquesta manera el discurs, persuadint l’ànima la condueix convençuda a tenir fer en les paraules i a consentir en els fets[...] La persuasió, unida a la paraula impressiona l’ànima com vol. La mateixa relació té el poder del discurs respecte a la disposició de l’ànima que la disposició delsremeis respecte la naturalesa del cos.
Gorgies, Elogi d’Helena 8, 12- 1 11

QÜESTIONS
1) Expliqueu breument –entre 15-25 paraules aproximadament en cada cas– la ideacentral de cadascun d’aquests textos. [2 punts]

2) Expliqueu –entre 100-150 paraules aproximadament– les idees que presenten aquests dos textos en relació alpensament general de la Sofística.

3) Expliqueu –entre 100-150 paraules aproximadament– si creieu que els sofistes tenen raó en la seva filosofia o no i per què.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Que es un frame?
  • frame
  • Fram
  • Frame
  • frama
  • frame
  • Frame Relay
  • Drames rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS