Frank gehry

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2451 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 2 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Frank Gehry: home i arquitecte

1. Frank Gehry home
Frank Gehry va néixer a Toronto l’any 1929.
Quan era petit, una dona va analitzar la seva lletra, i li va dir que en un futur, seria un famós arquitecte. La seva vida sempre a estat bastant lligada a la seva professió.
Frank Gehry
Va traslladar-se de Canadà a los Angeles quan el seu pare va caure malalt. Ho havien perdut tot. Va haverde fer de camioner durant dos o tres anys per guanyar-se d’alguna manera la vida. Va poder deixar el camió quan va començar a netejar avions, li apassionava el món de l’aviació, li hagués agradat ser pilot, però no ho va aconseguir, ja que no el prenien seriosament i va decidir deixar enrere aquesta idea.
Va estudiar ceràmica a la Universitat de Califòrnia, però una professora li va dir quehauria d’estudiar arquitectura, i després de meditar-ho va decidir fer aquesta carrera. Quan portava dos anys estudiant arquitectura, un professor li va dir que es dediques a una altra cosa, que allò no se li donava bé, però ell no es va rendir i va decidir seguir endavant amb els estudis.
Com ja he dit anteriorment, la seva vida privada està molt lligada a la seva professió, això podem observar-hofins i tot en la seva pròpia casa. En comprar-la, va decidir deixar-la intacta, però en va construir una altre al voltant. Les finestres donaven la impressió que s’elevaven des de terra i de nit, com que el vidre està inclinat, reflexa la llum cap a dintre de la casa. Va experimentar amb la seva pròpia casa. Va invitar al president de Santa Mònica Palace, i en veure la casa, aquest li va dir que sili agradava aquella casa no podia agradar-li Santa Mònica Palace. Frank va atrevir-se a dir-li que tenia raó, que no li agradava, que construir aquell estil d’edificis només era una manera de guanyar-se la vida. Llavors van decidir parar tots els projectes, tenia por, va ser com deixar-se caure per un gran forat sense saber que hi hauria al fons, però a partir d’aquell moment Frank Gehry va serfeliç, podria dedicar la seva vida a dissenyar el tipus d’edificis que ell volia, i si no eren bons, ja se’n adonaria perquè el mercat no els voldria.
L’any 1954 es va canviar el cognom, el seu antic nom: Goldberg va quedar enrere, i va passar a dir-se Gehry, ja que la seva exdona el tenia dominat i va voler trencar amb tot el passat.
Frank Gehry en un moment de la seva vida, va anar alpsicòleg, Milton Wexler. Aquest, comenta que a l’arquitecte li faltava confiança amb ell mateix, que sempre li deia que estava arruïnat i que no tenia relació amb molta gent. Tenia una caràcter força agressiu, sempre discutia amb la gent. Milton el va posar en un grup format per catorze persones, i un dia, després de dos anys, tots els membres del grup el van acusar de no haver dit res durant tot aquelltemps. Ell va reflexionar, i va adonar-se’n que tenien raó. El seu psicòleg el va ajudar molt, tant, que molts arquitectes han anat a veure a Milton perquè els accepti com a pacients. Però aquest no els accepta, ja que ells el que volen és aconseguir la fama, convertir-se en un Frank Gehry, i això ell no els i pot donar. Frank Gehry tenia el talent dintre seu, l’únic que va fer ell es ajudar-lo acontrolar el seu caràcter i a extreure allò positiu que tenia dins seu.
També el seu matrimoni amb Berta el va portar a controlar la seva ira. Amb la seva dona al començament tenia una relació conflictiva, ja que ella volia casar-se, i ell, en haver estat casat anteriorment, ja no li atreia el matrimoni. Al final, va decidir casar-se amb Berta. Gràcies a la vida familiar que va portar vaestabilitzar-se una mica i això el va salvar. Va tornar-se un home tranquil i atrevit a la vegada (amb la seva feina) era més afectuós, no era tant desafiant ni tampoc tant insegur com havia estat anteriorment. La seva arquitectura però, sembla tot el contrari, sembla molt més desafiant i amb constant moviment.
Cal destacar el seu gran interès pel hokey. Durant tota la seva vida, aquest esport ha estat...
tracking img