Froebel

Páginas: 7 (1644 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2012
Monogràfic de Friederich Fröebel

BIOGRAFIA DE L’AUTOR FRIEDERICH FRÖEBEL:

Friedrich Fröebel; Oberweissbach, 1782 - Marienthal, 1852 Pedagog alemany. Deixeble de Rousseau y de Pestalozzi, va estudiar, sobretot, l’educació basada en l’etapa preescolar, partint del principi de la naturalesa la qual pot manifestar-se sense impediments. La seva infantesa va ser frustrada per la mort de la sevamare i per la poca atenció rebuda per part de la madrastra.

En 1837 va crear el primer jardí d’infància, on es va interessar pel desenvolupament dels nens a través dels exercicis, jocs i cants a l’aire lliure.
Parteix d’una pedagogia moderna que jutja el nen com a espontani i centre del procés de l’educació.
Els quinze anys va començar a treballar amb un inspector forestal i es va dedicar,de manera autodidàctica i desordenada, al cultiu de vàries àrees: botànica arquitectura comptabilitat ,matemàtiques, cartogràfica.

La seva vocació va sorgir relativament tard, en el 1805, a Frankfurt. Allà va conèixer a Gruner director d’una escola on utilitzaven la metodologia de Pestalozzi, i li va oferir una plaça de mestre. Més tard va estar en Yverdun on va profunditzar el sistema educatiude Pestalozzi.
Fröebel es va traslladar a diferents llocs de Suïssa, on finalment es va traslladar el 1840 a Blankenburg i va establir el seu primer kindergarten, (jardí d’infància) alemany.
La filosofia del Kindergarten es basava en l’activitat creadora del nen davant un clima de llibertat i en contacte amb la natura. El joc es presentava com a activitat lliure, però amb caràcter educatiu,gràcies a que el nen desenvolupa les seves destresa i coneixements i entra en relació amb el món.

Fröebel va crear diversos materials escolars per estimular l’activitat creadora i d’observació on el seu objectiu era guiar als nens al camí del treball. La seva obra la va presentar en La educación del hombre (1826)on explica el seu mètode basat en el joc i vist com una activitat espontània amb la quel’infant expressa la seva personalitat.

Fröebel va exposar en aquesta obra els principis fonamentals de la seva concepció pedagògica, no nomes va sorgir de les meditacions que va fer sinó també, de l’experiència que ell tenia com a educador.

Per el pedagog, l'educació, que es basa en l’ instrucció i l’alliçonament, té per finalitat "conduir l'home a la clara i absoluta visió de si mateix”,és a dir, “a conèixer la seva veritable vocació ja fer-la espontània i lliurement" .
Aquesta idea domina tota l’obra, que segueix el nen des de ben petit fins a la joventut i té per finalitat el desenvolupament de totes les facultats humanes i el perfeccionament moral, a que tot ésser està condicionat per Déu.

Des dels inicis, segons l’autor, l'educació, ha de tolerar i protegir, mai obligar oimpedir l'espontaneïtat per substituir-la amb models artificials. L'home, en el primer període de la seva vida, acull en si la multiplicitat del món exterior per fer-la seva.

Fröebel emfatitza la importància d'aquest moment per al present i el futur, ja que les primeres impressions queden gravades en la ment humana.

El que caracteritza a la primera infància és l' entorn que envolta totesles coses, fins que aquestes es presenten d'una manera diferent, concretament per mitjà de la paraula. Les primeres aproximacions del llenguatge, el desenvolupament dels sentits i l'esforç per enllaçar el món intern amb l'extern constitueixen les característiques de la infància i són els primers graus sobre els quals es recolza l'educació espiritual.

El joc ocupa una gran part de la vidainfantil: Fröebel l'anomena "el producte més pur i més espiritual de l'home en aquesta edat". Aquest ha de ser alimentat per la mare i vigilat pel pare, ja que, en la seva íntima essència, revela l'activitat espiritual de l'home de demà. Algunes característiques pròpies de la infància és el desig d'exterioritzar i representar les coses apreses, mitjançant el dibuix.

Amb aquesta riquesa de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Froebel
  • Froebel
  • Froebel
  • Froebel
  • froebel
  • FROEBEL
  • Froebel
  • Froebel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS