Géneros del cómic

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2301 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
4.1 Generes

4.1.1 Còmic d’Aventures

El còmic d’aventures es un dels generes d’acció mes populars al mon del còmic, ja que l’aventura es present a tots els generes del còmic. Algunes característiques d’aquets còmics serien la presencia de un protagonista, l’aventurer vocacional, es a dir que no dubta en ficar-se a les aventures sense cap mena d’interès material, aquets aparentaven una edatentre la adolescència y la maduresa perquè era l’edat del públic al que anaven dirigits. Els objectius de les seves aventures solen ser salvar persones, trobar tresors o resoldre misteris i en aquestes aventures afronten situacions de gran risc o perill, també cal puntuar que son habituals els escenaris exòtics i poc comuns com selves, deserts, etc. Els còmics tenien una extensió amplia i solienformar part de series , i l’estil pot ser tant realista com caricaturesc, tot i que el primer es mes comú.

Els còmics d’aventures tenen la seva font d’inspiració a les novel·les d’aventures del segle XIX i el cine americà. Els primers còmics del gènere es remunten al 1929 amb l’aparició de “Tarzán de los Monos”, desprès d’aquest els personatges de diversos còmics van tornar-se mes adults, donantorigen al gènere d’aventures. Els anys posteriors el gènere, junt amb altres d’acció, va predominar el mercat del còmic degut al canvi dels gustos del públic durant la Gran Depressió. A Europa mentrestant “Las aventuras de Tintín” i “Spirou y Fantasio” van tenir un gran èxit, amb una gran veracitat en el cas de la primera ja que l’autor es documentava minuciosament sobre els llocs visitats pelsprotagonistes. Als anys 60 es va veure un canvi amb la humanització dels herois amb personatges emblemàtics con Corto Maltés o Frank Cappa, fins que a la dècada dels 80 es van popularitzar els antiherois a aquets còmics.

4.1.2 Còmic de Ciència Ficció

Les historietes de ciència ficció es un dels generes mes importants i populars dintre del mon del còmic. El mon que ens presenten aquets còmicses diferent de l’actual o l’històric, la diferencia pot ser tecnològica, física, històrica, sociològica, filosòfica, metafísica però poques vegades màgica, ja que si no seria un còmic fantàstic. La exploració de les conseqüències de aquests canvis es el principal objectiu del gènere, el que es pot fer servir per l’entreteniment, per criticar diferents aspectes o explorar qüestions filosòfiques.El gènere te una gran riquesa imaginativa, naus espacials futuristes, robots i altres tecnologies, alienígenes, planetes extraterrestres o viatges en el temps som possibles en aquest tipus de còmic. Una característica de la ciència ficció es que els relats son extensos, ja que necessita temps per desenvolupar els mons i les intrigues.

L’èxit de els còmics de ciència ficció va començar desprès dela Gran Depressió amb el primer còmic “Buck Rogers” com a propulsor del gènere, posteriorment va aparèixer el gènere dels superherois amb l’aparició de les primeres aventures de “Superman” seguit per altres com “Batman”, “Capitan America” o “La Mujer Maravilla” tots aquets juntament amb “Flash Gordon” van estar influïts per l’esperit bèl·lic de la Segona Gerra Mundial. Desprès de això es vacomençar a potenciar l’entorn científic a la ciència ficció, donant lloc a l’anomenada “autentica ciència ficció” que apareix amb el canvi d’ambient de “Flash Gordon” i l’aparició de “ Astroboy”. Als 60 en els Estats Units es va renovar el interès per els còmics de superherois gracies a títols com “La Liga de la Justicia”, “Los Cuatro Fantasticos” o “Spiderman” creats per Stan Lee. Posteriorment elsubgènere “mecha” es va assegurar amb “Mazinguer Z”. Els 70 i els 80 van ser l’època daurada del gènere, en aquell temps era difícil trobar autors que ho haguessin tocat el tema, en aquet temps van aparèixer còmics com “Capitain Harlock”, “Watchmen” i posteriorment “Akira”.

4.1.3 Còmic Humorístic

Els còmics humorístics constitueixen un dels generes mes importants que hi ha, el màxim exponent...
tracking img