Galileo

Páginas: 4 (911 palabras) Publicado: 26 de abril de 2012
Galileu Galilei

Galileu va nèixer a Pisa en una família amb dificultats econòmiques el 15 de febrer de 1564. Als 10 anys es va traslladar a Florencia on va ingresar al monasteri de Santa Maria diVallombrosa.
El 1581 galileu va ingresar a la Universitat de pisa com estudiant de medicina (complint el desig del seu pare. Quatre anys més tard, però, va abandonar la universitat sense haverobtingut cap títol però sí coneixements d’Aristòtil. Aquest mateix any (1585) Galileu va manifestar interès per la filosofia i les matemàtiques (que en va començar l’estudi de les al marge de launiversitat). Després d’haver obtingut coneixements matemàtics Galileu va buscar feina a les universitats de Bolonya, Pàdua i Florència (ciutat on havia estudiat matemàtiques)., però no fou fins el 1589 que vaaconseguir una plaça a l’estudi de Pisa, on malauradament no va gaudir d’un bon sou.
Quan el seu pare vamorir l’any 1591 Galileu es va veure obligat a resposabilitzar.se de la seva família. Així vacomençar una crisi interna que no pararia de crèixer durant els anys següents.
Entre el 1601 i el 1606 va tenir tres fills amb Marina Gamba que no van participar en una millora d’aquesta crisieconòmica que patia. Tot i haver sigut elegit per la universitat de Pàdua. Galileu va haver de demanar prèstecs i fer classes particulars per subsistir.
En aquest període Galileu s’ocupa de qüestionstècniques (aqrquitectura militar, topografia...) i és aleshores quan daten alguns dels invents de Galileu (termoscopi...) i publica “Le operazioni del compasso geometrico e militare” (1606) on s’explica unprocediment mecànic de càlcul.

Degut al malestar econòmic, l’any 1609, Galileu visita Venècia per sol·licitar un augment de sou. Durant la visita Galileu es va assebentar de l’aparició d’un nouinstrument òptic que un holandès havia presentat al príncep Maurici de Nassau. Es tractava de unes ulleres. Galileu dedicar esforços en millorar-ho fins aconseguir un dels seus grans invents: el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileo
  • Galileo
  • Galileo
  • galileo
  • Galileo
  • Galileo
  • Galileo
  • Galileo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS