gastronomia en guatemala

Páginas: 6 (1265 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
4.3. Atractius culturals; Gastronomia, Folklore, Festes populars
Guatemala ofereix tradicions formades amb el pas dels segles , des del llegat Maya , la cultura dels seus descendents al món pre-hispànic , seguit per les tradicions de l'època colonial i les noves de l'època contemporània , tot fusionat en aquest país de contrastos .
Les manifestacions culturals de més tradició a Guatemala són :- La Setmana Santa se celebra cada any entre març i abril i és una tradició religiosa que celebra la quaresma i la Setmana Santa . La tradició inclou la creació de la catifes , processons , vestimentes , música i el seu propi menjar .
- El Pal Volador se celebra a diferents llocs de Guatemala . És una dansa pre-hispànica que es va mantenir intacta durant la colonització . El pal està fet d'unarbre , en el qual es col·loca al capdamunt , una estructura dissenyada perquè pugui girar .
S'enrotllen dues cordes de les quals dos dels " voladors " se subjecten i comencen a girar de manera que van descendint fins que arriben fins a terra . Després cadascun dels balladors es vesteix de mico i amb moviments graciosos ballen al compàs d'una marimba de tecomates .

- La Cursa de Cavalls TotsSants Cuchumatán és una tradició que forma part de la fira de Cuchumatan , la qual comença el 23 d'octubre i finalitza el 3 de novembre.


S'organitzen diferents activitats culturals distintives en aquest municipi que és molt visitat per turistes nacionals i estrangers.
Sent la cursa de cavalls l'esdeveniment de major atracció .
- Els Barriletes de Santiago Sacatepéquez i Sumpango són unatradició que se celebra cada primer de novembre.
Aquest tradicional festival consisteix a elaborar a mà barrilets gegants que s'eleven molt alt , a cada barrilet se li donen missatges als quals van dirigits als avantpassats , i commemorant així el Dia dels Morts .
Els cometes o barrilets gegants i els seus dissenys decoratius són fets pels vilatans que amb gran cura i habilitat artísticaaconsegueixen fabricar d'una manera molt original .
En acabar la celebració , per la dificultat que és l'elaboració dels barrilets i l'organització de l'esdeveniment, es comença a treballar al dia següent en la preparació del proper any .

- La Dansa del Torito aquesta tradició celebra un tema relacionat amb la ramaderia i els seus capatassos . La trama de la dansa narra la història del capatàs d'unahisenda que prohibeix als texans lluitar amb un toro , de manera que aquests opten per emborratxar al cap per poder fer-ho . La trama culmina amb la mort del capatàs pel toro més brau .



- Els Sons , Balls i Danses Folklòriques a Guatemala es transformen en l'expressió artística comunicant la nostra història .
Els sons , balls i danses van acompanyats amb música d'instruments com el Tun,la gralla , i la marimba


- La Crema del Torito ( carcassa de filferro o fusta coberta amb coets , canchinflines , estrelletes , etc . ) Aquesta tradició es va originar quan els espanyols , després de la conquesta , van introduir els jocs pirotècnics per a les celebracions religioses .
Aquesta tradició es pot apreciar en molts llocs del país i és celebrada per diferents culturesguatemalenques .
 Per a la celebració , aquesta carcassa és col·locada sobre les espatlles d'un Home , després s'encenen els jocs pirotècnics , i el Torito és transportat entre la gent que ho toregen i corren per evadir ser assolits .

- Els Tradicionals Tamales és una tradició gastronòmica dels majors delits i que constitueix el plat principal del tradicional sopar de Nadal .


- El Embotit és una deles majors expressions de la tradició guatemalenca , representa la pluriculturalitat i multiculturalitat de la nostra raça .

El seu origen és de l'època colonial , els seus ingredients i textura es poden descriure com una amanida , que pot arribar a tenir més de 50 ingredients i encara que no existeixi una única recepta , podem classificar el seu contingut en quatre grups : carns , embotits ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GASTRONOMIA DE GUATEMALA
  • Gastronomia De Guatemala
  • La gastronomia en guatemala
  • gastronomia de guatemala por regiones
  • Comidas Tipicas, Gastronomia Y Artesanias De Guatemala
  • Gastronomía de Guatemala
  • gastronomia de guatemala
  • gastronomia de guatemala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS