Gattaca

Páginas: 9 (2144 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
Feu un resum de la pel·lícula, és a dir, el que s’anomena la sinopsi argumental.

En el futur, la major part dels nens són concebuts in vitro i amb tècniques de selecció genètica. Vincent és un dels últims nens concebuts de manera natural, però neix amb una deficiència cardíaca per la qual no li atorguen més de trenta anys de vida. És un "no vàlid", algú condemnat a ocupar els llocs mésdesagradables de la societat. Per contra, el seu germà Anton rep el millor de la càrrega genètica dels seus pares, la qual cosa li garantirà l'accés a infinitat d'oportunitats.

Des de nen, Vincent somia amb anar a l'espai però, per la seva condició de no vàlid, és conscient que mai podrà ser elegit faci el que faci. Durant anys exerceix tota mena de feines fins que un dia contacte amb un home que liproporciona la clau per passar a l'èlit: adoptar la identitat de Jerome, un esportista vàlid que es va quedar paralític per culpa d'un accident. Així Vincent podrà accedir a la Corporació Gattaca, una indústria aeroespacial on és seleccionat per a una missió a Tità.

Per fer front a les constants proves genètiques a què és sotmès, haurà d'emprar intel·ligentment les mostres de sang i teixits queJerome li prepara. Tot anirà bé fins que el director de la missió és assassinat i les conseqüents investigacions aniran generant-li dificultats per poder prosseguir amb el seu pla.

Feu una crítica de la pel·lícula segons el vostre punt de vista com a espectadors.

Crec que és una gran pel·lícula que ens adverteix d’allò que pot arribar a passar si no controlem com anem evolucionant. Pot sermolt útil aconseguir fer un anàlisis complet d’ADN amb segons i també controlar-lo en la següent generació, però arriba un moment que la pregunta és: si la natura ja fa la seva selecció natural, perquè n’hem de fer una nosaltres de manera artificial?

En qualsevol cas crec que és una qüestió que en alguns punts del planeta ja ha sortit aquest tipus de discriminació, sobretot en temesd’assegurances. Tot i així espero que siguem prou coherents com per no permetre que arribem a l’extrem que mostren a la pel·lícula.

Aquestes dues frases les podem veure al principi de la pel·lícula amb els títols de crèdit, per què penseu que el director les ha escollit? Comenteu-les.

- “Mira l’obra de Déu. Qui podrà redreçar el que ell va torçar?” Eclesiastès

Pensa que allò que Déu va crear(tot) és imperfecte. Això pot implicar moltes coses. Ell pregunta que ho podrà redreçar, qui ho podrà solucionar. Crec que el director les posa al principi perquè la pel·lícula respon que l’home pot controlar la genètica i crear els millors. I això seria redreçar allò que ell va torçar.

- “ No només crec que manipularem a la Mare Natura, crec que la Mare vol que ho fem” Willard GaylinWillard Gaylin creu que el destí o algú superior ens porta o vol que manipulem la natura. Crec que té un significat semblant a l’anterior: l’home pot controlar la genètica i la natura al seu gust.

En els títols de crèdit, al començament de la pel·lícula, es veuen uns objectes microscòpics ampliats, què són? Per què creieu que ens les inclouen al principi de la pel·lícula?

Els objectesmicroscòpics ampliats són diferents tipus de cèl·lules o pells mortes que conten ADN. És tot el material que treu del seu cos en Vincent: amb qualsevol d’aquestes cèl·lules podrien detectar que la seva identitat és robada.

Crec que les inclouen al principi perquè tinguis alguna idea de què va la pel·lícula o per què tinguis algun petit misteri en què pensar.

Comenteu aquestes frases de la pel·lícula:- “No entenc per què la meva mare va posar la fe en mans de Déu en comptes de posar-la en un genetista”

En Vincent no entén que la seva mare no recorrés a un dels metges per crear un ser perfecte (com sí que fa amb el seu germà), sinó que confiés la combinació de l’ADN del seu fill a Déu. En aquella societat aquesta gent és molt mal vista i l’anomenen els no vàlids.

- “Jo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gattaca
  • gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • GATTACA
  • Gattaca
  • Gattaca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS