Gattaca

Páginas: 7 (1745 palabras) Publicado: 15 de junio de 2010
1.- Què significa la paraula GATTACA?
El títol de la pel·lícula, Gattaca, és una paraula formada per las inicials de quatre molècules que formen la cadena de l’ADN, ja siguin Citosina, Guanina, Adenina i Timina. En els crèdits inicials de la pel·lícula aquestes primeres lletres de cada paraula apareixen remarcades o de diferent color per això crec que el títol pot ser una paraula inventadaformada per aquestes lletres inicials que tenen relació amb el tema de la pel·lícula. A part del títol de la pel·lícula, GATTACA és l’empresa on treballa en Vincent.
2.- Feu un resum del contingut de la pel·lícula.
En Vincent, el protagonista, és un “no vàlid” el que significa que va néixer de forma natural i sense modificació dels seus gens. Quan els individus neixen es poden preveure els seusproblemes salut amb la seva sang, hi ha en Vincent li diagnostiquen que morirà als 30 anys per problemes de cor, per això els seus pares decideixen tenir un altre fill per mitjans artificials per evitar que aquest tingui problemes de salut. El germà d’en Vincent és l’Antón i aquest si que es considerat vàlid per la societat de Gattaca. Durant tota la pel·lícula, en Vincent treballa a Gattaca, però comés un “no vàlid” necessita assolir la identitat d’una persona considerada valida, en Jerome, que li proporciona sang i orina per a superar els anàlisis. L’objectiu d’en Vincent es viatjar a l’espai, però aquest objectiu és difícil d’aconseguir per culpa d’una investigació policial que hi ha a l’empresa on treballa per l’assassinat d’una persona. Durant la pel·lícula, en Vincent es veu acorralat envaries situacions, però al final es demostra que el culpable de l’assassinat era el director de Gattaca i en Vincent aconsegueix anar finalment a l’espai, encara que l’encarregat dels anàlisis per detectar als “no vàlids” sabia que en Vincent era un d’ells.
3.- Feu una critica de la pel·lícula segons el vostre punt de vista d’espectador
La pel·lícula Gattaca, m’ha agradar especialment, perquè faun molt bona critica de selecció genètica i de les societats de control. A part d’aquests dos punts, una altre cosa que m’ha agradat és la capacitat de superació que té en Vincet, que conscient de que morirà als 30 anys seguix amb la seva vida fins a aconseguir els seus objectius i enganya a tothom sense que ningú sospiti res i es guanya el respecte dels que l’envolten encara que aquests siguind’un altre grup social.
4.- En el futur món de GATTACA com es creen les persones anomenades “valides”?
En el món de Gattaca, les persones es creen modificant-les genèticament, seleccionant els gens dels embrións per a crear persones perfectes que no presentin cap problema de salut i que siguin a imatge d’una societat formada per individus perfectes.

5.- Qui són els “no vàlids”? Tenen algunapossibilitat ?
Els “no vàlids” són les persones que neixen de manera natural i a les que no se’ls hi han modificat els gens. Aquestes persones viuen amb els “vàlids”, però no poden aspirar a cap feina ni posició social important, ja que són considerats els peons de la societat, encara que pots arribar a fer alguna cosa important si els enganyes com fa en Vincent.
6.- Per què el protagonista esdutxa cada dia i es frega el cos amb pedres?
En Vincent ho fa per eliminar les cèl·lules de la pell morta que té en el cos per a que no el descobreixin si agafen mostres de pell del seu lloc de treball. És una mesura de seguretat per a no deixar proves de qui és en realitat.
7.- Vincent i Jerome són dos cares oposades de la societat. En que s’oposen?
En Vincent és l’individu “no vàlid” de lasocietat i en Jerome és l’individu “vàlid”. En Jerome és la persona que ajuda a en Vincent a fer-se passar per un “vàlid” on en Vincent assoleix la identitat d’en Jerome. Encara que en Jerome sigui un persona “valida” esta en cadira de rodes per un accident i accedeix a el tracte que li proposa en Vincent a canvi de que pugui seguir amb la seva qualitat de vida.
8.- En els títols de crèdit, al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gattaca
  • gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • Gattaca
  • GATTACA
  • Gattaca
  • Gattaca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS