Gdsgsdfg

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
RESUM “SISTEMA ECONÒMIC DEL DECREIXEMENT”

En els últims anys l'acció humana ha estat desgastant el planeta a passos agegantats amb l'únic objectiu o necessitat de créixer com a societat, ignorantel greu problema que aixo suposa e intentant suavitzar la situació parlant de desenvolupament sostenible. No a tothom li interessa renunciar al creixement il·limitat.
La causa d'aquest creixementil·limitat prové de posar per devant l'obtenció de beneficis abans que la natura i la humanitat. La solució a tot aixó seria aconseguir viure millor treballant i consumint menys per frenar aquestdesgastament del planeta, pero aixo podria suposar l'augment de l'atur i un descontent social mentres els responsables de tot aixo tapen els seus fets parlant d'un desenvolupament sostenible no del tot cert.Tot aquest creixement ve potencialitzat per la necessitat i desig de consumir, provocades per la publicitat, els crèdits i la obsolescència accelerada, facilitzant, d'aquesta manera, un augment de laproducció que comporta que la Terra no sigui capaç, a aquestes altures, de regenerarse més rápidament que no els humans a l'hora de transformar els recursos naturals.
L'única posibilitat de que elcreixement arribi a ser rendible és que aquest creixement depengui de la naturalesa i les necessitats essencials de les persones i no produir i consumir per satisfer necessitats secundaries, el quesuposaria una revolució cultural basada en: Revaluar, Reconceptualitzar, Reestructurar, Redistribuir, Relocalitzar, Redyur i Reciclar, imposar l'autonomia per devant de l'heternomía, transformar zonesurbanes en zones ecológiques i fer el máxim ús de les energies renovables. Un creixement de l'eficiència ecológica suposaria un augment incomparable del nivell de vida.
La idea del decreixement vacomençar a l'Àfrica, afectada per la irrupció de les ONGs i ajudes dels paisos del Nord que no van comportar res més que més dependències i necessitats artificials de la gent, abans inexistents o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS