Generador

Páginas: 3 (739 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
Instal·lacions connectades a la xarxa
Actualment pocs són els llocs de l’Europa occidental on la xarxa elèctrica no es trobi disponible. Les companyies elèctriques garanteixen un subministramentfiable, a un preu competitiu i amb uns paràmetres mínims de qualitat en tensió i freqüència. Si part de la energia generada prové dels aerogeneradors, aquests han de mantenir els mateixos nivells daqualitat que exigeixen les xarxes elèctriques.
Hi ha diversos procediments de connexió d’aerogeneradors a la xarxa elèctrica, tots elles encarregats òbviament a mantenir la freqüència i la tensióconstants. Cada una d’ells té avantatges i inconvenients i tots tenen que ser considerats en la etapa del disseny d’un nou aerogenerador.

Les solucions habitualment proposades, independentment del tipusde generador elèctric utilitzat, són els següents:

1. Sistema de velocitat constant amb generador asíncron: és el mètode més barat, però la seva eficiència disminueix amb vents de baixa velocitat.Injecta a la xarxa puntes de potencia quan apareixen puntes de parell en el rotor. Consumeix potència reactiva de la xarxa, la qual s’ha de compensar. La potència reactiva només apareix quan hi habobines o condensadors en els circuits i és una potència desbastada, que no produeix vats.

2. Sistema de velocitat constant amb generador asíncron de doble bobinatge: Té dues velocitats desincronisme, gràcies a les quals milloren la seva eficàcia a baixes velocitats de vent. També es redueix el consum de potència reactiva. L’inconvenient són els pics de corrent que sorgeixen en el moment decommutació. El moment de commutació és duu a terme mitjançant un sistema de commutació, el qual estableix una comunicació entre un equip terminal individual amb qualsevol altre. Aquest tipus de generadorés més car.

3. Sistema de velocitat variable a baixes velocitats del vent: eleva la eficiència del generador per baixes velocitats de vent, a més es redueix el consum de potència reactiva. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genero
  • Genero
  • Generos
  • Generosidad
  • Generos
  • Genero
  • Generadores
  • Géneros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS