George Lemaitre

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
Georges Lemaître
Georges-Henri Lemaître (Charleroi, 17 de juliol de 1894 - Lovaina, 20 de juny de 1966) va ser un astrofísic i matemàtic belga. Estudià especialment la teoria de la relativitatgeneral d'Albert Einstein i les seves aplicacions en cosmologia, la recessió de les galàxies i la seva interpretació dintre la teoria de l'univers en expansió, avançant-se així a la hipòtesi coneguda com amodel del Big Bang. Entre les seves obres es destaquen Discussion sur l'évolution de l'Univers (1933) i Hypothèse de l'atome primitif (1946).

Va néixer a la ciutat valona de Charleroi, a laprovíncia d'Hainaut (Bèlgica). A l'edat de 17 anys va entrar a la Universitat de Lovaina i va estudiar enginyeria civil. Després de servir com a voluntari a l'exèrcit belga durant la Primera Guerra Mundial,va començar a estudiar física i matemàtiques, incloent la teoria de la relativitat d'Einstein. Va obtenir el doctorat el 1920, i aquell mateix any va ingressar al seminari catòlicde Mechelen, laMaison Saint-Rombaud, essent ordenat sacerdot el 1923.
Va estar un any a la Universitat de Cambridge (Anglaterra) amb l'astrònom Arthur Eddington i un altre a Massachusetts (USA), amb Harlow Shapley.Després va tornar a la Universitat de Lovaina com a professor a temps parcial. Allà, el 1927, va publicar un informe en el qual va resoldre les equacions d'Einstein sobre l'univers sencer –equacions queAlexander Friedmann ja havia resolt sense saber-ho Lemaître–, i va suggerir que l'univers s'està expandint, segons una de les solucions, i que és per això que Slipher i Wirtz havien observat undesplaçament cap al roig de la llum de les nebuloses espirals. El 1931, va proposar la idea que l'univers es va originar en una explosió d'un «àtom primigeni» o «ou còsmic». L'esmentada explosió posteriormentes va anomenar Big Bang.
Durant els anys següents, va desenvolupar la teoria i va participar en la controvèrsia científica i religiosa sobre l'origen de l'univers. Segons la seva estimació,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • georges lemaitre
  • Georges Lemaître
  • Lemaitre
  • Biografía De Georges Henri Joseph Eduard Lemaître
  • George Lemaître, reconciliando la ciencia con la religion por Marcio Daprato
  • Georg
  • George
  • george

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS