gergdf

Páginas: 4 (768 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
 Resum U.10

Elements de màquines.

La majoria de màquines i mecanismes estan formats per diferents parts que s’anomenenelements mecànics. Tenen la funció de subjectar o unir les diferents peces com ara caragols, clavetes, passadors i d’altres fan la funció mecànica de guiatge o de transmissió de forces i moviments, com lesbarres, rodes o politges.

* Unions fixes i unions desmuntables.

Les unions fixes normalment s’utilitzen quan la unió ha d’aguantar esforços mecànics importants i no és necessari el seudesmuntatge. Les més utilitzades són: les soldades i les reblades.

Les unions desmuntables s’utilitzen quan s’han de desmuntar amb facilitat com ara les caragolades,amb clavetes... Per exemple: lasubjecció de la roda d’un cotxe.

* La reblada

En la reblada, l’element que es fa servir és el rebló, el qual està proveït d’una cabota en un dels seus extrems i s’introdueix en uns forats fetsprèviament en les peces a unir, de tal manera que, una vegada sobreposades,els forats coincideixin.
Els caps de reblons poden tenir diferents formes. El material del rebló sol ser molt divers i depèn de laforça que hagi de fer la unió; se’n poden trobar d’acer suau, de coure... Hi ha diferents maneres de distribuir les reblades per fer les unions:
- Unions per a recobriments
-Unions per a cobrejuntes- Unions amb dues cobrejuntes

* Unions caragolades

Quan dues peces s’han d’unir d’una manera no permanent que permeti muntar-les i desmuntar-les ràpidament, s’utilitza l’element d’unió roscat.Una rosca queda ben definida quan en coneixem el pas, la inclinació i la geometria.

Pas de rosca: Està format per una superfície solcada que forma un filet que s’enrotlla helicoïdalment sobre uncilindre, anomenat caragol.

Inclinació de la rosca: Segons on comenci l’enrotllament del filet podrem saber si el caragol ha de girar cap a la dreta o cap a l’esquerra quan l’hàgim d’introduir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS