Gestal

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1821 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
PRIMER ANUNCI
L’anunci triat és el de l’Audi A4, exactament el que es va emetre a prinncipis de l’any 2005.
Agencia: DDB Barcelona · Director: Félix Fernández de Castro
Año: 2004

Finalista FIAP 2005 / Oro FIAP (Dir.Arte) 2005
Plata Laus 2005 / Finalista New York Fest 2005
Finalista Clio Awards 2005

Descripció prèvia del fil conductor de l’anunci:
L’anunci gira al voltant de laconducció de l’Audi A4 per una ciutat. En aquesta conducció van apareixent cares jugant amb elements urbans cada cert interval de temps, fins acabar de recorre’s el tram de ciutat i arribar a una casa, a la que pertany el cotxe.

Fer una anàlisi descriptiva dels elements perceptius que hi són presents:
Elements perceptius visuals:
* Elefments perceptius que s’assemblen a una cara segons leslleis de la Gestalt:
* Caixes:
* Senyals de trànsit
* Papereres
* Sortides i aparells d’aire acondicionat
* Finestres
* “Interfono”
* Boca d’incendis
* Portes
* La part frontal de l’Audi A4
* L’església
* Senyals lluminoses
* Boca de clavegueram
* La casa particular on s’aparca L’Audi A4
* Eslogan de l’anunci
Tots i cadascun d’aquests elementssegueixen el principi d’organització perceptual de proximitat (perquè identifiquem el conjunt dels elements amb la forma d’una cara); de la semblança (la forma dels objectes i la seva organització recorda a la d’una cara); del tencament (aquest conjunt d’elements és percebut com una cara); la bona continuitat (tendim a apropar aquests objectes urbans per tal d’establir la forma d’una cara); lasimetria (els elements un cop junts tenen la simetria d’una cara humana).
Anàlisi dels elements perceptius visuals que s’assemblen a una cara: podem observar que aquests elements perceptius visuals formen part de la nostra vida diària, per tant, l’anunci els utilitza per tal d’arribar millor al públic. També podem observar que aquestes cares denoten el sentiment de sorpresa, d’aquí ve l’eslogan dela campanya publicitària de l’Audi A4, “No deja indiferente”.
* Color: observem que tot l’anunci està fet amb una gama cromàtica poc saturada de color, és a dir, una gama cromàtica de blancs, grisos i negres.
Ànalisi del color: Creiem que l’anunci utilitza aquesta gama de tonalitats grisenques perquè són les tonalitats de la carcassa de l’Audi A4, a part de que aquesta gama de colors podenarribar a transmetre al públic la percepció de sofisticació, exclusivitat, seguretat i urbanisme, unes de les característiques més presents a l’hora d’escollir un cotxe.
* Espai: es tracta d’un espai urbà, cotidià.
Anàlisi de l’espai: l’espai indirectament direcciona la venda a un perfil de consumidors. Podem aproximar que serien consumidors que viuen en una ciutat, al voltant dels 30-40 anys,sobretot de gènere masculí.
Elements perceptius sonors:
* L’únic element perceptiu sonor és la música que sona al llarg de l’anunci.
Anàlisi de la música: la música és una repetició de tres notes (sol,re, fa) amb compàs ¾ . Els instruments que interpreten aquesta melodia tan particular són dos instruments de percussió.La repetició d’aquestes notes s’ha utilitzat amb la fi de anar mostrantcares, i de crear espectació a l’hora que el cotxe passa, crea com una mena de seguiment d’aquell objecte desitjat.

SEGON ANUNCI
Anunci Audi A1, que s’està emetent actualment als medis de la comuniació audiovisuals.
Descripció prèvia del fil conductor de l’anunci:
L’anunci gira al voltant d’una ciutat, on es van mostran diferents imatges que s’assemblen la lletra A ,la qual representa elnou model de l’Audi A1.En aquest anunci, el cotxte es desplaça per la ciutat, donant l’efecte de velocitat i seguratat.

Fer una anàlisi descriptiva dels elements perceptius que hi són presents segons les lleis de la Gestalt:
Elements perceptius visuals:
* Elefments perceptius que s’assemblen a una “A”:
* Toca disc de vinil
* Una dutxa
* El coll d’una camisa amb la corbata
*...
tracking img