Goffman "ritualizacion de la femineidad"

Páginas: 3 (637 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Lectura del text de Goffman “Ritualización de la femineidad”

Aquest text escrit per Goffman, un dels sociòlegs més importants del segle XX, reflexa la seva manera de pensar i l’estudi que va fersobre la influencia dels significats i els símbols, sobre l’acció i la interacció humana.

Goffman s’interessa per la imatge fotogràfica de revistes o de publicitat.
Es pregunta, de quins aspectesde la vida real són imatge verdadera aquestes fotografies i quin efecte social tenen sobre la realitat suposadament figurada, ja que, dubta de si aquestes imatges reflexen realment la societat.
Lesimatges produïdes en aquests medis impliquen utilitzar un idioma ritual de la societat.

Els temes que vol examinar, plantegen tres qüestions de metodologia general que no s’han de confondre: eldescobriment, l’exposició i la proba.
En una col·lecció d’exemples amb imatges sobre un tema comú, hi ha més que un simple procediment per assegurar-se de que el fenomen estudiat apareixi clarament a lavista de l’espectador. Es tracta d’aportar un ventall de diferents plànols contextuals secundaris que vinguin a aclarir diferencies ocultes, encara mostrant un traç únic.

La missió delpublicitari, és disposar favorablement al espectador davant un producte, i el seu procediment consisteix en mostrar un exemplar brillant en un marc encantador, amb el missatge explícit de que comprant, estaremen el camí correcte per veure’ns com l’altre.

Existeixen diferents possibilitats d’escena: personatges en plena acció (en una situació concreta perquè l’espectador pugui reconstruir); les escenesestàtiques i silencioses en la realitat; utilitzar escenes i personatges estereotipats amb alguna activitat, de manera que hi hagi garantia de comprensió immediata.

Pel que fa a les imatgesmasculines i femenines, es divideixen i es jerarquitzen perfectament; pel que fa a les imatges on hi predomina el tacte, tocament ritualitzat que convé distingir de la varietat utilitària, la que agafa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pelea de gallos en balí (clifford geertz) y la ritualización de la femineidad (goffman)
  • Goffman
  • Goffman
  • Goffman E.
  • Goffman
  • El Feminismo
  • Feminismo
  • Feminismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS