Griego

Páginas: 5 (1240 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014
De L'Indoropeu al Llatí al Grec :

. La conclusió que he arribat després de observar la taula , es que les paraules “ mare , germà , jo . Deu , és” que aquestes paraules com prossedeixen de una mateixa llengua tenen algo en comú aunque han evolucionat.



L’anomenat I.E comú és una llengua hipotètica que es suposa que es parlava entre el V i III mileni abans de la nostra era. A lazona europea central , al sud de Rússia.
aquestos pobles ies. van iniciar diferents onades de migració tant cap a Orient com cap a Occident: arribaren a part d'Àsia i a la Índia, s’estengueren per tota Europa fins la Península Ibèrica, la Gran
Bretanya i els països nòrdics.

A conseqüència d’aquestes migracions, d'aquell i.e. comú van sorgir una sèrie
de dialectes. Aquests amb el pas deltemps anaren diferenciant-se i donaren lloc a
les nombroses llengües indoeuropees parlades per Europa i Àsia.

Activitats:
1-

2.

Polonès : El polonès és una llengua eslava parlada a Polònia on és oficial. També és llengua oficial al comtat de Vilinius a Lituània . El polonès s'escriu amb alfabet llatí. Aquest fet distintiu entre les diferents llengües eslaves.
El polonès, com lamajor part de les llengües eslaves, es declina. Té set casos: nominatiu, acusatiu, genitiu, datiu, instrumental, prepositiu i vocatiu; i tres gèneres: masculí, femení i neutre. La seva riquesa fonètica presenta dificultats als parlants estrangers, sobretot per la gran varietat de sons fricatius i africats que conté. Totes les paraules són planes i no s'utilitza l'accent gràfic tònic, sinó un accentque marca palatalitzacions.

Eslovè : Es un de les llengües eslaves parlat per 2 millions de persones estaca pel fet de ser un dels pocs idiomes que conserven el nombre dual de l'indoeuropeu.eslovè usa l'alfabet llatí, però tot i que les lletres son les mateixes que en català, si fa no fa, algunes amb l'addició de signes diacrítics algunes de les lletres no se pronuncien igual .

Txec: ésuna llengua eslava occidental amb uns dotze milions de parlants nadius. És la llengua oficial de la República Txeca és a dir de les regions de Bohèmia ,Moràvia d'una part de Silèsia . És parlat també per minories als països del voltant i immigrants a l'Amèrica del Nord.

Búlgar : és una llengua indoeuropea pertanyent a la branca de les llengües eslaves, de la seva branca meridional juntamentamb l'eslovè, el serbocroa i el macedònic, llengua que, d'altra banda molts consideren un dialecte del búlgar , Una de les peculiaritats d'aquesta llengua és la desaparició de la declinació present a les altres llengües eslaves modernes


Rus : El és la llengua eslava més parlada i que per tant pertany al grup de les llengües indoeuropees
El rus s'escriu amb una versió moderna de l'alfabetciríl·lic, que està composta per 33 caràcters. Aquest alfabet fou ideat entre els segles IX i X a partir de l'alfabet grec. Actualment, és l'alfabet comú de les llengües eslaves i també l'utilitzen altres llengües.

Islandès : és una llengua escandinava occidental parlada a Islàndia.
És la més conservadora d'entre les llengües escandinaves, o fins i tot germàniques. A nivell morfològic, mentreque gran part de les llengües indoeuropees de l'Europa Occidental han reduït enormement la flexió, a l'islandès hi és molt abundant, en un grau similar al llatí, el grec, o més properament, l'anglosaxó

Noruec: és una llengua parlada a Noruega. Provinent de l'antic nòrdic, és d'arrels germàniques i més concretament escandinaves

Suec : és una llengua escandinava parlada per més de nou milionsde persones, principalment a Suècia i parts deFinlàndia, especialment a la costa i a les illes Åland. És en gran part mútuament intel·ligible amb el noruec, i també però no tant amb eldanès. Com les altres llengües escandinaves, el suec descendeix del nòrdic antic, el llenguatge comú dels germànics que vivien aEscandinàv durant l'edat víking.
Danés : Es una llengua escandinava corresponent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los griegos
  • Griegos
  • Griegos
  • Griego
  • Griego
  • griego
  • griego
  • griego

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS