Grup vips

Páginas: 8 (1889 palabras) Publicado: 27 de abril de 2011
Prova d'avaluació continuada 1. Grup VIPS: un gegant nacional de la restauració

Preguntes

1. Identifiqueu les necessitats que cobreix el Grup Vips a través dels seus diversos formats de restauració i relacioneu-los amb la jerarquia clàssica de Maslow. Nota orientativa: no és necessari que en aquesta pregunta entreu en el detall de cada marca, presenteu un enfocament més global en laresposta, a nivell de grup, sense perjudici que vulgueu recolzar-vos en alguna/es marca/ques per a les vostres reflexions.

En primer lloc, per entrar a analitzar les necessitats que cobreix el Grup Vips, hem d’analitzar a quin públic objectiu o target dirigeix o van destinats els diferents tipus de productes/serveis en funció dels objectius de l’empresa. Aquest públic objectiu estarà format per unapart del mercat o per la seva totalitat depenent de l’estratègia de l’empresa.

El Grup Vips, ha sabut diferenciar la seva oferta a través de les seves marques adaptant-se a les preferències dels diferents sectors de mercat. Vips amb la seva estratègia de targeting ha sabut posicionar-se mitjançant els seus diferents tipus de productes/serveis dirigits a abastar al màxim número de consumidors, dediferents perfils.

Segons A. Maslow totes les necessitats humanes es poden classificar en funció de cinc nivells de necessitats que són:

- Fisiològiques ( alimentació, descans, dormir,etc...)
- Seguretat ( treball, propietat, salut,etc... )
- Acceptació social ( amistat, afecte, intimitat, etc..)
- Reconeixement ( èxit, respecte, confiança, etc ..)
- Autorealització ( moralitat,creativitat, etc...)

Tothom busca satisfer en primer lloc les necessitats bàsiques fisiològiques i progressivament va pujant de nivell a mesura que va cobrint les seves necessitats. En el cas del Grup Vips, té diverses marques de restauració; les cafeteries Vips de tota la vida i per totes les economies, cafeteries Starbucks tant “cools” i en tendència i que coneix tothom, restaurants italians per atotes les butxaques i per tots els gustos Gino’s, Rugantino, tattaglia, i d’un més alt nivell Lucca i Paparazzi, més actuals i fashions en Mood i Root, etc...

Per tant, en aquest cas, els consumidors finals, busquen cobrir la necessitat bàsica d’alimentar-se sempre ajustant-se a les seves possibilitats econòmiques o segons les preferències a nivell de gust/status/estil i per aquest motiu elgrup Vips ofereix diferents tipus de productes/establiments per tal de abastar la major part del mercat possible, des d’un cafè a Vips o Starbucks ( més car i cool ) a totes les gammes de restaurants restants i sempre posicionats per tot el mapa.

2. Quins són els grups objectiu (tipus de públic) als quals es dirigeix Grup Vips? Establiu una associació entre els grups que identifiqueu i lesmarques del grup.

Entenc que el grup Vips té com a principal objectiu exercir un lideratge basat en l’excel·lencia professional i en la confiança del consumidor. Per aconseguir això, totes les persones que formen part del Grup, han de tenir molt present en les seves tasques, la missió i el principis del grup.

Starbucks són cafeteries conscienciades amb el Mediambient i compromesos amb els seusclients on es fomenten les relacions humanes gràcies a l’estructura d’aquests locals que es converteixen en un refugi o parèntesis a les preocupacions del dia a dia. El públic és tothom que sàpiga gaudir d’un cafè amb amics, en família o sol. Personalment crec que és un producte enfocat a gent jove, de nivell cultural mitjà –alt.

TGI Friday’s és la primera cadena de restaurants de menjar americài està present a Espanya des de l’any 1992. Ofereix una decoració típica americana i una carta amb tots els components de menjar típic americà a un preu assequible. Va dirigit a un públic jove i famílies i a tot aquell que vulgui menjar una hamburguesa a un preu raonable en un local típic americà.

Ginos, és amb qui va començar el grup Vips en el món de la franquícia. Aquests restaurants són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grupo Vips
  • Innovacion a la carta del grupo vips
  • Presidente Grupo Vips
  • Grupo Vips dirección estrategica
  • grupo vips
  • El departamento de compras del grupo vips
  • Analisis Grupo Vips
  • Vips

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS