Grup vips

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1889 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 27 de abril de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Prova d'avaluació continuada 1. Grup VIPS: un gegant nacional de la restauració

Preguntes

1. Identifiqueu les necessitats que cobreix el Grup Vips a través dels seus diversos formats de restauració i relacioneu-los amb la jerarquia clàssica de Maslow. Nota orientativa: no és necessari que en aquesta pregunta entreu en el detall de cada marca, presenteu un enfocament més global en laresposta, a nivell de grup, sense perjudici que vulgueu recolzar-vos en alguna/es marca/ques per a les vostres reflexions.

En primer lloc, per entrar a analitzar les necessitats que cobreix el Grup Vips, hem d’analitzar a quin públic objectiu o target dirigeix o van destinats els diferents tipus de productes/serveis en funció dels objectius de l’empresa. Aquest públic objectiu estarà format per unapart del mercat o per la seva totalitat depenent de l’estratègia de l’empresa.

El Grup Vips, ha sabut diferenciar la seva oferta a través de les seves marques adaptant-se a les preferències dels diferents sectors de mercat. Vips amb la seva estratègia de targeting ha sabut posicionar-se mitjançant els seus diferents tipus de productes/serveis dirigits a abastar al màxim número de consumidors, dediferents perfils.

Segons A. Maslow totes les necessitats humanes es poden classificar en funció de cinc nivells de necessitats que són:

- Fisiològiques ( alimentació, descans, dormir,etc...)
- Seguretat ( treball, propietat, salut,etc... )
- Acceptació social ( amistat, afecte, intimitat, etc..)
- Reconeixement ( èxit, respecte, confiança, etc ..)
- Autorealització ( moralitat,creativitat, etc...)

Tothom busca satisfer en primer lloc les necessitats bàsiques fisiològiques i progressivament va pujant de nivell a mesura que va cobrint les seves necessitats. En el cas del Grup Vips, té diverses marques de restauració; les cafeteries Vips de tota la vida i per totes les economies, cafeteries Starbucks tant “cools” i en tendència i que coneix tothom, restaurants italians per atotes les butxaques i per tots els gustos Gino’s, Rugantino, tattaglia, i d’un més alt nivell Lucca i Paparazzi, més actuals i fashions en Mood i Root, etc...

Per tant, en aquest cas, els consumidors finals, busquen cobrir la necessitat bàsica d’alimentar-se sempre ajustant-se a les seves possibilitats econòmiques o segons les preferències a nivell de gust/status/estil i per aquest motiu elgrup Vips ofereix diferents tipus de productes/establiments per tal de abastar la major part del mercat possible, des d’un cafè a Vips o Starbucks ( més car i cool ) a totes les gammes de restaurants restants i sempre posicionats per tot el mapa.

2. Quins són els grups objectiu (tipus de públic) als quals es dirigeix Grup Vips? Establiu una associació entre els grups que identifiqueu i lesmarques del grup.

Entenc que el grup Vips té com a principal objectiu exercir un lideratge basat en l’excel·lencia professional i en la confiança del consumidor. Per aconseguir això, totes les persones que formen part del Grup, han de tenir molt present en les seves tasques, la missió i el principis del grup.

Starbucks són cafeteries conscienciades amb el Mediambient i compromesos amb els seusclients on es fomenten les relacions humanes gràcies a l’estructura d’aquests locals que es converteixen en un refugi o parèntesis a les preocupacions del dia a dia. El públic és tothom que sàpiga gaudir d’un cafè amb amics, en família o sol. Personalment crec que és un producte enfocat a gent jove, de nivell cultural mitjà –alt.

TGI Friday’s és la primera cadena de restaurants de menjar americài està present a Espanya des de l’any 1992. Ofereix una decoració típica americana i una carta amb tots els components de menjar típic americà a un preu assequible. Va dirigit a un públic jove i famílies i a tot aquell que vulgui menjar una hamburguesa a un preu raonable en un local típic americà.

Ginos, és amb qui va començar el grup Vips en el món de la franquícia. Aquests restaurants són...
tracking img