Grupos de ayuda mutua

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (803 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 21 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
[pic]

Astrid Martinez Galdamez

2 curs Grau en Treball Social

Professor: Lluís SarretaLliurament: 9/11/2011

El CAP Sagrada Família a Manresa, ha detectat per part dels metges de capçalera que hi ha un neguit i un desconeixement per part dels pares amb fills toxicòmans, grandesconeixement de la malaltia, com tractar-la i com tractar-los, a més d’una gran por per afrontar-lo.

Degut a aquesta situació es planteja la idea de fer un grup d’ajuda mútua amb la finalitat d’informari ajudar a resoldre o a pal·liar les conseqüències que comporta un familiar amb aquest problema a casa. Entendre la malaltia i adquirir habilitats per resoldre situacions problemàtiques es l’objectiudel grup.

Així, amb un equip format per un Treballador Social, un Metge, un Psicòleg i un familiar d’un toxicòman s’inicia el projecte d’un grup d’ajuda mútua.

Des de el CAP s’informa alsfamiliars de persones amb problemes d’addicció, de la pròxima creació d’un Grup d’Ajuda Mutua per pares amb fills toxicòmans.

Des de l’equip es decideix que el lloc on és duran a terme els grups serà almateix CAP, en una sala adequada al que es necessita, tant en espai com tecnològicament equipat. Es proposa entrevistar a 20 possibles candidats per part del Treballador Social i el Metge prepararàun temari amb les propostes dels temes que s’han de tractar per entendre la malaltia i el seu tractament, el Treballador Social juntament amb el Psicòleg s’ocuparan dels temes que afectensocioculturalment i la presència del familiar aportarà experiència en la vivència i en la resolució de conflictes que és donen a la llar familiar.

Una vegada consensuat es decideix que les sessions es dividiranen quatre blocs, el primer anirà dirigit a explicar la malaltia i les seves conseqüències, el segon bloc de les problemàtiques socioculturals, el tercer bloc al tractament i el quart bloc destinat...
tracking img