Guia Psicopatologia

Páginas: 8 (1771 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2012
GUIA D’ESTUDI DE PSICOPATOLOGIA D’ADULTS: UNITAT I

Introducció
Aquesta Guia pretén ajudar-te en l’organització i comprensió dels continguts de l’assignatura. Et recomanem que la llegeixis amb calma i deteniment abans d’abordar l’estudi de cada unitat. La Guia, el pla docent així com les indicacions que trobaràs en el tauler de l’aula han de ser suficients per saber en tot moment què calestudiar i on localitzar els materials d’estudi. La següent Guia informa del programa de l’assignatura, del material d’estudi i esquematitza els continguts de la Unitat I. Les Guies corresponents a les Unitats II i III s’aniran desant en el taulell de l’aula coincidint amb la publicació de la PAC corresponent.

Programa
L’assignatura de Psicopatologia d’adults està formada per 17 temes, estructuratsen tres grans unitats, que es detallen tot seguit. Unitat I. Bases conceptuals de la psicopatologia i sistemes de classificació. Tema 1. La psicopatologia com a ciència: objecte d’estudi, aproximació històrica, criteris d’anormalitat i models teòrics. Tema 2. Sistemes actuals de classificació dels trastorns mentals: CIE i DSM. Unitat II. Semiologia de les funcions psicològiques. Tema 3.Introducció a la semiologia. Tema 4. Psicopatologia de la consciència. Tema 5. Psicopatologia de l’atenció i l’orientació. Tema 6. Psicopatologia de la memòria. Tema 7. Psicopatologia de la percepció. Tema 8. Trastorns del pensament i del llenguatge. Tema 9. Psicopatologia de l’afectivitat. 1

Tema 10. Psicopatologia de la psicomotricitat. Unitat III. Psicopatologia clínica Tema 11. Trastorns psicòtics.Tema 12. Trastorns de l’estat d’ànim. Tema 13. Trastorns d’ansietat Tema 14. Histèria. Tema 15. Trastorns de la personalitat. Tema 16. Trastorns de la sexualitat. Tema 17. Trastorns de l’alimentació.

Material d’estudi
L’estudi d’aquests temes s’abordarà a través dels següents materials: Jarne, A.; Horta, E.; Requena, E.; Talarn, A. (2002). Materials didàctics per a l’assignatura dePsicopatologia. Universitat Oberta de Catalunya. Vallejo Ruiloba, J. (2011) (7a edició). Introducción a la psicopatología y la psiquiatría. Barcelona: Elsevier Masson. El material signat per Jarne et al. conté els continguts de la unitat I, mentre que el llibre de Vallejo recull els temes de les unitats II i III. Comprova que disposes d’aquests dos materials. En el cas del llibre de Vallejo, tots els temesde la Unitat II, així com els temes 16 i 17 de la Unitat III estan en format on line. Accedir a ells és molt fàcil: segueix les instruccions que es detallen a la primera pàgina (darrera la portada) de l’obra impresa. També en format on line, el llibre de Vallejo disposa de preguntes d’autoavaluació i de casos clínics pràcticament per a tots els capítols de l’obra.

2

UNITAT I. BASESCONCEPTUALS DE LA PSICOPATOLOGIA I SISTEMES DE CLASSIFICACIÓ
Les lectures obligatòries de la unitat I corresponen al text següent: Jarne, A.; Horta, E.; Requena, E.; Talarn, A. (2002). Materials didàctics per a l’assignatura de Psicopatologia. Universitat Oberta de Catalunya.

Abans d’estudiar els diferents símptomes i trastorns psicopatològics (unitats II i III), és necessari que construeixis un marcconceptual respecte què estudia la psicopatologia, en quins criteris d’anormalitat es fonamenta, quines són les teories vigents, com estan organitzats els taxonomies actuals, etc. Tot això és del que tracta aquesta primera unitat de l’assignatura.

3

Tema 1. La psicopatologia com a ciència: objecte d’estudi, aproximació històrica, criteris d’anormalitat i models teòrics.
Lecturesobligatòries: Jarne, A.; Horta, E.; Requena, E.; Talarn, A. (2002). Materials didàctics per a l’assignatura de Psicopatologia. Universitat Oberta de Catalunya. Mòdul Didàctic 1. Bases conceptuals de la psicopatologia i classificació dels trastorns mentals. Següents apartats: Objectius (pàg. 5 - 7). Objecte d’estudi de la psicopatologia (pàg. 7 – 11). Aproximació històrica a la psicopatologia (pàg. 12 –...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • guia de psicopatologia
  • Guias psicopatologia
  • GUIA PSICOPATOLOGIA 1
  • Psicopatologia 1
  • Guia De Psicopatología De La Niñez
  • GUIA PSICOPATOLOGIA II
  • guia psicopatologia y contextos
  • Guia Metodologia Psicopatologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS