Guió Ressenya Joan Fuster

Páginas: 4 (792 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2015
COM ESCRIURE UNA RESSENYA

Tot seguit, et donem un esquema per a redactar la teua ressenya. Recorda que no hauràs de copiar els títols dels apartats, sinó usar-los com a base per a redactar un textadequat a l’àmbit acadèmic, coherent, ben cohesionat (puntuació, connectors per a organitzar les idees...) i correcte quant a la gramàtica i a l’ortografia. Has d’aconseguir un text d’unes dues caresde full que explique, d’una banda, l’obra analitzada i, de l’altra, el teu punt de vista raonat sobre ella.

Pensa bé què vas a escriure, organitzat les idees en paràgrafs, tria quin esquemaexpositiu és més adequat, selecciona els connectors. Revisa el producte final o demana-li a un company que el revise. Segur que la crítica et serà útil.

Recorda que el teu text ha de ser àgil, agradablede llegir. Pensa que podria ser objecte de publicació dins la secció de crítica de qualsevol periòdic.

ESQUEMA

1. Introducció

Presenteu el llibre: títol, editorial, data de publicació, autors de laselecció, criteris usats per a la selecció (recordeu que es tracta d’una antologia, una selecció de textos d’un autor realitzada per especialistes en la seua obra i dirigida a un públic concret. Lapàg. 27 de la introducció de Ser Joan Fuster us ofereix informació sobre criteris de selecció i de reordenació dels textos) .

Parleu de l’obra continguda a l’antologia: autor dels textos recollits(dades biogràfiques destacades), gènere dels textos, públic al qual van dirigits els textos –en podeu trobar informació a les pàg. 9, 10 de Ser Joan Fuster.

2. Temàtica

Partint dels blocs temàtics enquè es troba dividida l’antologia, indiqueu la temàtica comuna als textos de cada bloc i destaqueu en cada bloc l’assaig –o els assajos- que us haja provocat la reflexió o la sorpresa o el rebuig...en fi, que us haja provocat, que us haja interessat, explicant per què. La justificació de la selecció pot incloure la cita d’una oració que us haja cridat l’atenció.

Heu treballat els dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fuster
  • Joan fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS