Génesis y desarrollo de la vida

Páginas: 7 (1632 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
 Gènesis i desenvolupament de la vida
Capítol 1: Fa un breu resum sobre l’origen de les teories i explicacions científiques, parla de Carl non Linné, Darwin i Mendel. També explica que abans del microscopi (segle XIX) creien que l’òvul o l’espermatozoide albergaven amb tota complexitat el futur de l’organisme. Carl von Linné va ser qui va perfeccionar la classificació de les espècies. Unafrase que surt “La evolució és accidental” és la conclusió que es dóna sobre l’evolució ja que Darwin va confirmar l’existència d’aquesta.
Capítol 2: Aquest capítol parla de l’embriologia, la divisió cel·lular i les parts de la cèl·lula. Al 1827 Karl Ernst von Baer va ser el primer en veure un òvul humà que era d’una noia que s’havia ofegat. La cromatina es diu així perquè tenyeix amb facilitat.Les cèl·lules dels mamífers mesuren 10 micròmetres de diàmetre. També explica la fecundació. El nucli de la cèl·lula (ADN) és el portador de la informació genètica, encara que abans creien que ho era el citoplasma. Explica el procés de clonació. A principis del segle XX l’embriologia i la genètica agafen camins diferents. El citoplasma decideix quins gens influeixen sobre les cèl·lules.
Capítol 3:Mendel va descobrir que cada gen apareix per duplicat ( un mare i un pare) i que els gens es transmeten enters i intactes de generació en generació. La Drosophila melanogaster durant la primera dècada del segle XX, va ser una especia idònia per llançar llum sobre con es transmeten els gens de generació a generació i com es disposen el s cromosomes. La mosca del vi tarda 12 dies des de que esposa l’ou fins que surt una mosca. El 1910 es va descobrir l’existència dels cromosomes sexuals XY pels homes i XX per les dones, casi totes les especies menys algunes com les aus que els homes tenen dos cromosomes sexuals i les dones un. O els cocodrils on el sexe del descendent no esta determinat pels cromosomes si no per la temperatura. Els gens es troben alineats als cromosomes, en dosdimensions. Parla de les mutacions. El bacteriòleg Oswald Avery va descobrir que el material genètic esta compost per àcid desoxiribonucleic. Explica el ADN doble hèlix (cadenes complementàries i antiparal·leles) Explica el procés de sintetitzar proteïnes ( l’ADN, passa a l’ARN missatger etc.) Las proteïnes condicionen les característiques de les que sorgeix la vida, ja que les proteïnes son lasverdaderes constructores de les cèl·lules.
Capítol 4: Lewis Wolpert va descobrir que el comportament de les cèl·lules embrionàries estan determinades per la posició que ocupen , és a dir, les cèl·lules poden mesurar la distància respecte un centre organitzador en funció de la concentració de la substància que s’expandeix en ell mateix. Al 1970 es va demostrar l’existència dels morfògens i lessenyals de la inducció embriològica. Diu un altre cop que la mosca del vi va molt be per investigar els gens que influeixen en el desenvolupament i també van utilitzar el Caenorhabditis elegans, un cuc amb una estructura corporal senzilles i que en ell es podien aplicar els anàlisis genètics practicats en bactèries. Aquestes dos espècies han demostrat ser uns individus de estudi excel·lents per lainvestigació genètica. Parla sobre les parts del desenvolupament d’una mosca del vi. Moltes larves de mosques del vi, que són mutants no els hi és visible però la seva descendència, ja que les larves no creixen un es produeixen els ous. Parla de que si cada gen forma una part del nostre cos, i arriben a la conclusió que no.
Capítol 5: Explica els tipus de gradients, hi ha tèrmics condicionats perles diferents altures, de densitat o cromàtics. A la Drosophila el gen hunchback es transcriu a la meitat del ou i per la acció de la proteïna bicoid, si aquesta falta el gen no es transcriurà, i si hi ha més proteïnes de lo normal el gradient traçarà una corba mes empinada i alta. Durant la transcripció les cèl·lules secreten substancies que son assimilades per la cèl·lula adjacent mediant una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genesis y desarrollo de la universidad
  • GENESIS Y DESARROLLO DE LA DEMOCRACIA
  • Génesis y desarrollo del estado del bienestar en españa
  • origen de la vida y la genesis de la sexualidad
  • Génesis y desarrollo de la modalidad abierta
  • Génesis Y Desarrollo De La Filosofía Moderna
  • Genesis y desarrollo de la universidad
  • arbol genealogico el genesis de mi vida mi genealogia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS