Habitaje colectivo

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2010
_Sasplugas Mateu, Paola
UN BÀSIC OBLIDAT HABITATGE COL·LECTIU

Continuant amb la idea inicial d’imposar, com a fet obligatori, unespai en les vivendes destinat exclusivament a l’estenedor, es proposen tot seguint les idees principals defensades.
1. ESPAI I FORMA

OPCIÓ 2

Per edificis amb més habitatges, es pot utilitzar lacoberta com a espai comunitari. Aquest sistema el trobem sovint en edificis més antics.
Seria una bona idea recuperar aquest espai i comunicar-lo per a tots els veïns del edifici i instal·lant-hi untramat d’estendre roba.
És una solució econòmica i efectiva, l’únic problema que té és el temporal.
OPCIÓ 1

Es tracta d’un espai aïllat de la resta d’estances compartit per tot l’edifici.
Escomunica en vertical i s’aprofita les parets perimetrals del forat per fixar-hi els estenedors. Aquests serien unes cordes que es poguessin manipular des de la finestra de cada habitatge.

MOTIUS2. MOTIUS PRINCIPALS, VALORS I AVANTATGES

- Millora de l’experiència exterior de la vivenda col·lectiva, en referència a les construccions més actuals, que tot sovint les seves façanes quedenrecobertes de roba, canviant així tota la seva fisonomia.

Són una exacció, per exemple, vivendes més antigues o llocs de tradició on ha estat sempre molt freqüent l’estès de roba, fet que inclús avegades, es aquest casos, doten de certs valors el lloc.

=

- Millora de la qualitat de l’assecat. Utilitzant el sistema de la OPCIO 1, la qualitat de l’assecat és la idònia, perquè la coberta delforat no és no massisa ni descoberta del tot; es a dir, deixa passar l’aire i la llum però no l’aigua. Al ser un espai totalment aïllat, no pot tindre cap “contaminació” d’olors o de fums. Es comunicapel menjador, no per la cuina, concepte que ja existeix.

Si s’utilitza el sistema de la OPCIÓ 2, obtenim els mateixos avantatges però amb l’inconvenient de la afectació del temporal. Podria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colecta
  • colectivo
  • Colectividades
  • COLECTIVOS
  • Colectivo
  • Colectiva
  • Colectivo
  • colectivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS