Hamlet

Páginas: 3 (694 palabras) Publicado: 8 de enero de 2012
HAMLET; William Shakespeare
Hamlet, príncep de Dinamarca és una tragèdia escrita en vers per William Shakespeare a començaments del segle XVII.
Argument:
Els sentinelles del castell d'Elsinore,acompanyats del cortesà Horaci, reben a la mitjanit la visita de l'espectre del rei mort Hamlet. Horaci ho atribueix als preparatius de guerra contra l'intent d'invasió del príncep noruec Fortinbras.El germà del rei Hamlet és el nou rei elegit, Claudi, que s'ha casat amb la seva cunyada Gertrudis. El príncep Hamlet, vestit de dol per la mort del seu pare, es mostra melancòlic pel casamentprecipitat. Alertat pels sentinelles, Hamlet els acompanya en la següent guàrdia i parla amb l'espectre, que li conta com fou assassinat pel seu propi germà i l'exhorta a la venjança.
Ofèlia, filla delcortesà Poloni, està enamorada de Hamlet però aquest no pot correspondre-li per la tasca que té encomanada. Ella pateix en creure'l boig.
Per fer que Claudi confessi, Hamlet fa servir uns actors queacaben d'arribar a la cort per tal que escenifiquen un drama que representa amb fidelitat l'assassinat del rei,la qual cosa fa avergonyir la reina.
A la seua cambra, Claudi intenta penedir-se amb precs.Hamlet entra i veu l'ocasió de matar-lo però prefereix esperar a un moment que condemni el seu antagonista a l'infern. Claudi va matar el rei Hamlet sense que pogués purificar els seus pecats i és aixícom Hamlet ha de matar Claudi.
La reina espera el seu fill a la seva cambra mentre Poloni s'amaga darrere uns tapissos per espiar Hamlet amb la connivència de la reina. En veure's vigilat, Hamlettraspassa els tapissos amb la seva espasa i mata el pare d'Ofèlia. Hamlet recrimina violentament la seva mare el seu capteniment i és frenat per una nova aparició de l'espectre que només veu el príncep.Claudi envia Hamlet a Anglaterra, demanant a dos servents que l'assassinin en el viatge, pla que el príncep descobreix.
Ofèlia, plena de dolor, se suïcida llençant-se al riu. El seu germà Laertes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hamlet
  • Hamlet
  • HAMLET
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS