Harpo habla

Páginas: 4 (851 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
ufeff



FITXA DEL LLIBRE
Júlia Antolín Calderó




HARPO HABLA
Harpo Marx
Harpo Marx va néixer el 1888 a Nova York i va morir el 1964 a Los Ángeles. Va ser un dels cinc membres delsgermans Marx, el qual el seu nom real era Arthur Adolph Marx. El seu personatge es va fer mundialment famós conegut pel seu paper de mut amb la seva característica perruca taronja, la seva gavardina dela que li sobraven varies talles i de la qual et podies esperar que hi treiés qualsevol cosa, la seva afició a tocar el arpa (que va proporcionar el nom amb que més sel coneix: Harpo), un barret decopa i una bocina amb la que sovint es comunicava eren les seves eines per convertir-se en Harpo. Junt amb els seus germans ha protagonitzat pel·lícules que ja formen part de la història del cinema, comSopa de Ganso (1933), Una noche en la Ópera (1935), Una tarde en el circo (1939) o Una noche en Casablanca (1946), entre moltes altres.
He triat aquest llibre, per que m'agraden les pel·lícules delsgermans Marx i m'ha semblat molt irònic que precisament Harpo, el germà mut, es disposes a parlar per explicar-nos el seu relat autobiogràfic, trencant així el seu silenci, amb el clàssic sentit delhumor dels germans Marx.
Harpo narra la història de la seva estrambòtica família i la seva dura carrera artística, des de les primeres gires pels teatres de vodevil en petits pobles fins l'últimtriomf a Hollywood, passant per Broadway, el crack del 29 o la seva estància en la Unió Soviètica i les seves activitats com a espia.
Ha valgut la pena conèixer a algú que tant poques paraules va dirdavant d'una càmera i que tantes coses tenia per explicar. Harpo ha aconseguit mitjançant aquesta biografia explicar la seva pròpia historia amb un to humorista molt propi dels germans Marx. M'haresultat un llibre molt entretingut i divertit i alhora molt proper. Explica moltes histories, anècdotes, amb la família, els germans i la època que li va tocar viure amb senzillesa i molta genialitat.
He...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • harp
  • proyecto harp
  • El Proyecto Harp
  • Shane Harper
  • protocolo harp
  • Proyecto harp
  • Harper Lee
  • el habla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS