Henry moore, el buit i el ple

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
1. Catalogació de l’obra:

HENRY MOORE
“Man Enters the Cosmos”
Feta en 1980, de unes dimensions de 396cm d’alt, ubicat a Chicago.

Man Enters the Cosmos es una escultura de bronze. A part delseu valor ornamental funciona també com un rellotge de sol. Ubicat davant el Planetari Adler. Composada per dos semicercles de bronze sobre una base, que marquen la hora del dia per una ombraprojectada a terra. Els elements de mig punt, es van unir en angle recte i travessada per la barra, simulant la forma d’un hemisferi que està inclinat sobre el seu eix. Man Enters the Cosmos, vol referir-se ala gran expansió del coneixement humà de l’únivers que es van produir durant els anys d’or de l’astronomia (1930-1980)


2. Anàlisi formal i estilístic:

a) Material: Escultura feta de bronzeb) Tècniques i mètodes: Es tracta d’una escultura modelada en lloc d’una talla directa.

c) Classe de volum:
El punt de vista que ens marca l’autor es frontal lleugeramentlateral. La composició esta distribuït en l’espai d’una manera molt precisa, ja que bàsicament forma un rellotge de sol. Composta per dos semicercles de bronze, un joc a l’interior i en angle recte ambl’altra i una vareta de bronze prim que s’estén des d’un extrem del semicercle exterior a l’altre.


d) Composició:
Formada per formes geomètriques ofertes i rígides. D’una textura llistaper tota la superfície de la escultura. Els eixos predominants estan col·locats de manera diagonal. I dona un ritme dinàmic a tota la seva composició.


[pic]

3. Anàlisi del contingut i lesfuncions de l’obra:

- Englobant els punts a, b, c i d comentar que es una obra aparentment abstracta, però amb una composició molt detallada i calculada al centímetre. De caire més aviat pràctic perla seva funció com a rellotge de sol, però tot i tinguent una funció també vol transmetre una idea. En aquest vol referir-se a la gran expansió del coneixement humà de l’únivers que es van produir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • henry moore
  • Henry Moore
  • Filtració normal i al buit
  • Henry Moore
  • Henry moore
  • Henry moore
  • Henry moore
  • Destil·Lació Al Buit I Destil·Lació Per Arrossegament De Vapor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS