Herbert spencer

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (433 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 21 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Herbert Spencer, va nèixer a Berby (Anglaterra) el 27 d’abril de 1820. Va ser filòsof, psicòleg i socioleg britànic.
Herbert era el més gran dels nou germans, però l’únic que va sobreviure a lainfància. Fill d’un mestre d’escola i molt influenciat per ell, es va interessar tant per la ciència com per les lletres i per això va publicar dos llibres, Estàtica Social i Principis de psicologia.
Enaquest segon llibre, va exposar la seva teoria de l’energia sobrera l’any 1855 (basada en la idea expressada per Schiller uns anys abans) on va argumentar que el joc és el resultat per alliberarl’excés d’energia infantil mitjançant el moviment. Segons Spencer, els éssers vius tenen una quantitat d’energia limitada per consumir diariament, però no totes les espècies la gasten amb la mateixa proporció.Les espècies inferiors necessiten consumir la major part de la seva energia per cobrir les seves necessitats bàsiques però a mesura de que aquestes espècies van sent més complexes, necessiten menysenergia de la que poseeixen per satisfer aquestes necessitats, així que amb l’energia que els hi sobra està disponible per ser utilitzada en altres activitats.
Spencer considerava que el joc és elresultat d’un excés d’energia acumulada, ja que, la impossibilitat de participar en activitats serioses condueix als infants i els joves a invertir aquesta energia en activitats innecessàries com el joci les arts. Considera que aquestes activitats són un luxe i una despesa malgastadora d’energia. Creu que la única diferència entre el joc i l’activitat és que, en el joc es manifesten les aptitutsinferiors, i en l’activitat es manifesten les aptituts superiors.
Després d’escriure Principis de psicologia, Spencer, va començar a tenir greus problemes de salut, sobretot mentals, que li van afectarper la resta de la seva vida, a conseqüència d’aquesta malaltia, va haver d’evitar aparèixer en públic. Tot i la malaltia, Herbert Spencer dedicava les poques hores del dia que podia a escriure....
tracking img