Hermes amb Dionís Infant

Páginas: 3 (725 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014
HERMES AMB DIONIS INFANT -Praxíteles











Descripció de l’obra:
Aquesta obra escultòrica de Praxíteles mostra un noi jove dempeus, sense part del braç dret el qual manté alçat,recolzant-se amb l’esquerra sobre el tronc d’un arbre cobert per una túnica i sostenint un nen petit, al qual es mira, i sembla mostrar-li alguna cosa. Entre tronc i figura hi ha un suport transversalnecessari per a sostenir-la.
La composició busca centrar l’atenció en el rostre d’Hermes, que apareix concentrat en el seus pensaments. L’anatomia es perfecta, proporcionada, harmònica i sensual. Elrostre més naturalista; mostra tendresa vers al nen. El tractament del cabell amb clar-obscur, més naturalista. Però, nen està poc aconseguit; el cap petit i les proporcions allargades, semblen pocles característiques d’un infant.
La figura d’Hermes presenta un volums compensats (contrapposto) i l’esquena en S amb una postura lànguida i natural: el braç dret està en tensió, amb l’espatlla unamica desplaçada, mentre que l’esquerra es recolza en un suport. El maluc dret està més elevat i al cama esquerra, lliure de pes es flexiona i toca el terra amb al punta del peu. La cama dreta aguantael pes del cos, remarcant a línia del maluc i format una S suau, és la corba praxiteliana. L’esquema es completa amb lleugera inclinació del cap. La insuositat es veu reforçada pel treball delicatdels contorns de la figura. A més la figura d’Hermes representa l’ideal jove de bellesa clàssic, encara que l’expressió del seu rostre és de malenconia.
De l’obra de Praxíteles ja n’ha desaparegutqualsevol rastre de rigidesa. No existeixen gaires cossos humans tan ben construïts i de tanta belles com els de les estàtues gregues, especialment aquest ideal jove que va reproduir Praxíteles. Sembla queel que feien els artistes grecs era partir d’un model real molt ben format, del qual anaven eliminant els trets menys perfectes i els substituïen per les formes d’uns altres homes més agraciats en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hermes Amb Dionis Infant
  • Estatua Hermes Amb Dionís Infant
  • Hermes Amb Dionís Infant
  • Hermes amb el nen Dionis
  • Hermes amb Dionís
  • 03 Hermes Amb Dioni S Infant 51
  • Prax Steles Hermes Amb Dion S Infant
  • Hermes con Dioniso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS