HIST RIA Activitats Per Entregar

Páginas: 3 (547 palabras) Publicado: 1 de abril de 2015
Ingrid Verdaguer Plana
2n Btx A
ACTIVITATS pàg 67
1. Fixa’t en el DOC. 2 i explica el sentit de la frase en el context de les guerres carlines. Com va influir aquestes guerres en el protagonisme del’exèrcit al llarg del segle XIX?

Aquesta frase “ Mas vale morir que esclavos vivir” representa a l’exèrcit liberal que pensava que més valia morir a la guerra contra els carlins defensant elliberalisme i la creació d’un nou sistema polític que no pas viure com esclaus sota el poder de l’absolutisme.

Després de la victòria dels isabelins a la guerra carlina, els militars isabelins van tenirmés prestigi en el món de la política. Això va fer que els militars, tant els moderats com els progressistes, utilitzessin el pronunciament per tal de fer caure els governs.

2. Quins aspectessemblants presenten les biografies de Narváez, O’Donnell i Espartero? Ens quins aspectes difereixen?

Les semblances de les biografies són que els tres van lluitar en les guerres carlines i van obtenirgrans èxits militars. Tots tres, d’una forma o d’una altra eren contraris als carlins.

La principal diferència són els ideals polítics que tenien cada un d’ells, ja que, Espartero era prograssista ies va enfrontar al conservadorisme de Maria Cristina exigint-ne l’abdicacció d’aquesta; Narváez era moderat i es va consolidar com la figura principal del Partido Moderado; i O’Donnell era del bandolisabalí i va participar en el cop militar per fer caure a Espartero.


3. Explica el mecanisme de funcionament d’un pronunciament militar. Quants se’n van produir al llarg del regnat d’Isabel II?
Enprimer lloc, per tal de que hi hagués un pronunciament, hi havia d’haver un motiu de descontent davant el govern del moment. Seguidament un general llegia un manifest a les tropes (es pronunciava) isi el cop tenia els suports suficients i no tenia gaire resistència, els revolucionaris feien detencions i canviaven les autoritats. En el cas contrari, el govern procedia a una repressió despietada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hist ria t6
  • HIST RIA ALBA
  • Hist Ria Del Correu
  • HIST RIA DE LA POBLACI MUNDIAL
  • Hist Ria Econ Mica
  • Hist Ria Enfermeiros USA
  • Hist Ria Pol Tica De Venezuela
  • PLANTILLA Per Entregar El Comentari

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS